Tiho Barić: “Neprihvatljiv je Kerumov plan potpune sanacije Karepovca, nitko ga u krugu kilometar-dva ne bi preživio”

"Već sada vrijednosti plinova prelaze dopuštene granice. Kada bi krenuli spomenuti radovi, nitko u krugu kilometar-dva ne bi to preživio"

Tiho Barić, predsjednik Udruge “Karepovac – drugo lice Splita”, komentirao je za Dalmacija Danas na plan kandidata HGS-a za gradonačelnika, Željka Keruma, o potpunoj sanaciji Karepovca i izmještanju otpada s odlagališta.


– Mi se zalažemo za model koji je Gradsko vijeće prihvatilo gotovo jednoglasno uz samo jedan suzdržan glas. Zalažemo se za model sanacije koji je već prihvaćen. Svaka sad izmjena projekta modela sanacije nas vraća par godina unazad.

Ovaj model koji predlaže Jakša Miličić potpuno je neprihvatljiv! Strah nas je tih 4-5 godina prekopavanja u dvije smjene. Tko će to preživjeti? Već sada vrijednosti plinova prelaze dopuštene granice. Kada bi krenuli spomenuti radovi, nitko u krugu kilometar-dva ne bi to preživio. Model izolacije po kojem će se raditi nije idealan, ali nas najbrže rješava popratnih pojava Karepovca koji utječu bitno na naše zdravlje.

Nedavno je objavljena još jedna izmjena natječaja…

– Bile su neke sitne promjene u dokumentaciji, jer su ponuditelji tražili objašnjenja i zbog tih objašnjenja oni su produžili rok za dostavu ponuda. Svaki put kad se objavi bilo kakva promjena dokumentacije vi to morate objaviti u Narodnim novinama, a takvih promjena je bilo 10-ak u Narodnim novinama – kazao nam je Barić.

 
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0