Sinoć je u Trilju počeo treći ‘Thrill Blues Festival’ na koji su stigla najveća imena svjetskog bluesa.

Festival je počeo u Gradskom kinu Trilj radionicom za djecu Blues at School, edukativnim satom o bluesu na kojem su Boris Hrepić Hrepa, Lorenzo Piccone i Ismail MBaye djeci i zainteresiranima održali predavanje o počecima i razvoju bluesa. Točno u podne otvorena je izložba fotografija u Muzeju Triljskog kraja, a u popodnevnim satima bit će predstavljanje knjige Siniše Škarice u Gradskom kinu.

Među glazbenicima koji su prvi put nastupili bio je i Splićanin Duje Ružičić.

– Sviđa mi se koncept cijelog festivala. Hrepa je odradio vrhunski posao. Svi koji dođu, neće zažaliti. Zadnji put sam ovdje bio kao posjetitelj, a sada sam uživao u nastupu – kazao nam je Ružičić.

Zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem festivala izrazila je direktorica TZ Grada Trilja Andriana Ivković.

– Prva večer donijela je izvrstan odaziv bendova koji su došli u Trilj pokazati svoje glazbeno znanje na pozornici. Festival polako postaje tradicionalan. Već prve godine ljestvica je postavljena visoko i samo nastavljamo u tom tonu.

Festival je prepoznat i van granica Hrvatske i od strane izvođača i od strane publike. Imamo deset izvođača s tri kontinenta. Festival se već uhodao i publika to prepoznaje – kazala nam je direktorica koja je na kraju pozvala sve da večeras dođu uživati u blues notama.

– Svim ljubiteljima bluesa savjetujem da dođu u Trilj. Program je počeo već od 18 sati, ali veliko finale slijedi navečer. Dođite, bit će dobre glazbe, pića i spize. Ne propustite slušati uživo velikane poput Manu Lanvin & Devil Blues.

Danas ujutro je u triljskom Gradskom parku održana premijera dokumentarnog filma ‘Od Lonjskog polja do Memphisa’, a prvi blues zvuci počeli su već od 18 sati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime