Nisam aktivan, niti je tko tražio od mene da mu dam potporu niti ja sudjelujem pa ne znam koliko sam uopće kompetentan govoriti o predsjedničkim kandidatima, gdje će dolaziti, hoće li doći na moj koncert ili nečiji drugi”, poručio je Marko Perković Thompson komentirajući na traženje novinara kampanju za predstojeće predsjedničke izbore na konferenciji za medije u Splitu uoči koncerta koji će se 4. kolovoza održati na splitskoj Rivi dan uoči obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti.

Ne bavim se politikom, niti političkom scenom ni strančarenjem, poručio je Thompson, piše RTL.

Thompson je ustvrdio i da ne zna hoće li predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović doći na taj koncert te je naglasio da se radi o manipulaciji kad se govori o bilo kakvoj povezanosti njega s bilo kojim predsjedničkim kandidatom: “Nikakve povezanosti nema kad se radi o predizbornoj kampanji između mene i bilo kojih kandidata, zasad”.

Sebe, kaže, ne smatra ikonom desne političke scene: “Ne bavim se politikom, niti političkom scenom ni strančarenjem. Kroz pjesme govorim o temama kojima sam ja okupiran, a to su obitelj, ljubav prema domovini, obitelji, prijateljima”.

Ustvrdio je i da mu smeta kad se politizira s njegovim nastupima i pjesmama i poručio: “Ja nemam političku stranku, niti sam politički aktivan. Ne znam koliko netko ima pravo politizirati i stavljati u kontekst politike moje nastupe pa i moje pjesme”.

Upitan o znakovlju koje se može vidjeti na njegovim koncertima, Thompson je rekao da on uvijek poziva svoje gledatelje i obožavatelje da, ako već imaju potrebu nositi neka znakovlja, “neka nose znakovlje hrvatske pobjedničke vojske. Ako ste primijetili, zadnjih godina nedopuštenog znakovlja nije bilo”.

“Teško prihvaćam nepravdu i proganjanja, pojedini mediji i politike pokušavaju kompromitirati mene kao osobu i glazbenika i naravno da me to smeta, to je teška kleveta i velika uvreda meni kao čovjeku. S tim se nosim, Bog mi daje snagu, još uvijek imam te snage i još ću uvijek moći stvarati i skladati svoje pjesme”, zaključio je Thompson i najavio da će pjevati Čavoglave na koncertu na Rivi.

”Naravno da ću na koncertu pjevati Čavoglave. To je pjesma koja je i iz Domovinskog rata, pjesma o mojim prijateljima, suborcima i ona ni o čemu nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kad se stvarala hrvatska država. I svi oni koji su tada pratili Čavoglave i druge naše pjesme iz Domovinskog rata su svjedoci istine. Dakle, pjesma Čavoglave dan danas budi sjećanja na Domovinski trat, dane kada smo stvarali hrvatsku državu. Ona ne krši nikakav zakon, to ste vidjeli i kroz ove godine kad je ona bila proganjana, a ni policija više ne piše nikakve prijave”, poručio je Thompson na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Udruge četvrte gardijske brigade i Udruge specijalne jedinice iz Domovinskog rata BATT – Split, javlja RTL.

Zahvalio je Koordinaciji braniteljskih udruga, Gradu Splitu i Županiji splitsko-dalmatinskoj što su ga pozvali i sudjelovali u organizaciji koncerta, a što se tiče cijene koncerta o kojoj je proteklih dana bilo mnogo riječi, on to smatra “nevažnim, a i malo neozbiljnim pitanjem”: Što je mukte, što nije mukte i što ću ja raditi svojim novcem. Ne znam, dovodite li u pitanje smijem li ja uopće raditi. Koliko nešto košta, ja se ne bavim tim stvarima. To je moja osobna stvar hoću li ja nekome dati ili neću i što ću napraviti svojim novcem”.