Kako je jutros objavljeno u Gradu Splitu, javna rasprava o nacrtu Masterplan studije Istočne obale i Kopilice traje još samo pet dana. Svi zainteresirani do petka mogu posjetiti showroom projekta na adresi Kopilica 5, informirati se o predloženom Masterplanu te dostaviti svoja pitanja, prijedloge i komentare, kako bi ih konzultanti iz tvrtke IC Consulenten mogli uzeti u obzir prilikom finaliziranja studije, objavili su iz Banovine. Sudjelovanje u javnoj raspravi moguće je isključivo putem slanja ispunjenog Obrasca za sudjelovanje na e-mail splitunited@split.hr, a detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici Grada Splita. Showroom projekta otvoren je od 16 do 20 sati, a u njemu su izloženi nacrti Masterplan studije te prikaz razvoja Istočne obale i Kopilice kroz godine.

Podsjetimo, prošlog je tjedna bio prezentiran plan izgradnje nova teretna luka (RoRO) za automobilski transport na otoke, ali i nova riva, odnosno šetnica.

Jedan od ciljeva Masterplana je zadržavanje stanovništva u Splitu, a jedna od planiranih mjera je izgradnja 8.984 stana u Kopilici i 286 stanova na Istočnoj obali. Želja je Grada na Kopilicu doseliti 20-ak tisuća ljudi. Nakon što se Prometova garaža preseli u Dračevac, na tom području bi se gradili bi POS-ovi stanovi.

Pogleda u još dalju budućnost otkriva plan izgradnje mosta preko Kaštelanskog zaljeva, a njime bi se uvelike smanjila udaljenost od Kaštela do Splita, odnosno osigurao pristup luci u Kopilici s državne ceste.

Ostvarenjem Masterplana, radile bi se stambene zgrade, trgovine, prostori za umirovljenike, parkovi, a uz obalu i ugostiteljski sadržaji. Tako bi ovaj zabačeni i prilično zapostavljeni dio Splita postao jedan od njegovih najatraktivnijih dijelova.

Kako Kopilica izgleda danas i koja su područja koja bi dvadesetih godina mogla postao neprepoznatljiva u odnosu na sadašnje stanje, pogledajte u videu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime