Za konobu u Gornjoj Podstrani, na svega 20-ak minuta od Splita, znaju svi koji su ikad posjetili Split i okolicu.
A da posjetitelja uvijek ima, uvjerili smo se protekle večeri. Vrata konobe Carevi dvori otvaraju se od 16 sati, a nije bitno je li sredina tjedna ili vikend, domaći i strani turisti, manje grupe ili obitelji, uživaju u tradicionalnoj dalmatinskoj hrani na terasi s koje se pruža neodoljiv pogled koji zaista oduzima dah - panorama obale i otoka.
Primijetili smo jedan poseban, ali vrlo važan detalj, zbog kojeg smo se uputili na adresu Ulica Don Petra Cara 212.
Na ulazu u atraktivnu konobu smo susreli vlasnika Pericu Akrapa koji nas je ugostio i s nama podijelio zbog čega se gosti u ovu obiteljsku konobu vraćaju iz godine u godinu. Osoblje, unatoč užurbanosti, vrlo je ljubazno i srdačno te svoj posao rade sa smiješkom.
Uživajući u čarobnom prizoru zalaska sunca na zapadu, vlasnik nam je otkrio kakva jela imaju u ponudi i u čemu najviše uživaju njegovi gosti?
- Kako bismo svakodnevno imali svježe i namirnice i jela morali smo ograničiti ponudu. U ponudi imamo pet vrsta mesnih i pet vrsta ribljih jela. Najtraženija je teletina, ali naši gosti vole i ribu koja do direktno iz mora stiže u našu konobu - govori naš sugovornik koji je konobu preuzeo prije šest godina, a za njim je bogato ugostiteljsko iskustvo.
Nezaobilazna adresa domaćih i furešta
Najbolji pokazatelj toga je i marketing na starinski način, s kojim se danas, malo koja konoba ili restoran mogu pohvaliti. Nisu to društvene mreže, ni Instagram ni Facebook, već ono pravo iskustvo koje se prenosi s gosta na gosta, riječima.
- Moje dosadašnje iskustvo je stara škola. Odnosno ono naše staro ugostiteljstvo i marketing 'od usta do usta'. Iako znamo za Instagram i Facebook, kod nas je ovo marketing zbog kojeg imamo goste koji se svaki put nanovo oduševe dolaskom u konobu - govori nam.
Otkriva nam da ima gostiju iz svih zemalja svijeta, ali i onih koji za vrijeme dvotjednog ljetovanja u Podstrani, barem sedam dana dolaze jesti kod njih u konobu. Šaljivo će da su neki od njih destinaciju za godišnji odmor prilagodili gastronomskoj ponudi, odnosno Carevim dvorima.
Bez obzira na inflaciju, cijene su jednake iz godine u godinu
No Carevi dvori se, u doba inflacije, ističu u moru restorana po načinu poslovanja koji je atipičan za domaće prilike. Njihove cijene su jednake, kao i proteklih godina, unatoč poskupljenju i uvođenju eura.
- Htjeli smo ići marketinški malo jače s geslom 'Teletinom protiv inflacije'. To nam je trebao biti glavni moto kampanje, kažem trebao, jer od velikog posla ne stignemo. Plan nam je propao - kroz smijeh će vlasnik te dodaje:
- Znak je to da su naši stalni gosti, ali i oni koji po prvi puta dođu zadovoljni jelima koje svakodnevno svježe pripremamo za njih. Cijene su nam jednake kao prošle godine, iako su sada euri -otkriva nam Akrap.
Primjerice, ako se odlučite za grill piletinu uz prilog i povrće s grilla, morat ćete odvojiti oko 10 eura.
Nezaobilazno je spomenuti da je konoba Carevi dvori omiljeno odredište za razne proslave. Boravak u ovoj konobi, koja osim otvorene terase ima i prostor za do 30-ak osoba u kojem možete proslaviti sve važne dane kao što su krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja ili rođendane.
Ako želite pobjeći od gradske vreve uslijed radnog tjedna ili vikendom u osobnu oazu mira s pogledom na naše otoke i uživati u ručaku/večeri možete svakodnevno nakon 16 sati.