U vrijeme kada je edukacija jedina karta za napredak, gotovo svi su bar nekoliko puta pogledali video s omiljenim govornikom ili temom, u prepoznatljivom ambijentu s crvenim tepihom i logom.

Radi se o TEDx konferenciji, koja će se napokon održati i u Splitu, 25.05., u prelijepom prostoru MEDİLS-a, Meštrovićevo šetalište 45, od 14.00 do 19.00 sati.

Na svjetskoj razini, na TED-u su pričali i Al Gore, Bill Gates, Stephan Hawking, Bill Clinton, Bono i papa Franjo.

TED okuplja one koji imaju ideje, angažirani su na poboljšanju svijeta i od kojih se može mnogo naučiti. Govori traju do 18 minuta, uzbudljivi su i zanimljivi. Moto konferencije je Ideje vrijedne širenja.

TEDx je s druge strane samostalno organiziran događaj na lokalnoj razini. Organiziraju ga volonteri, i potpuno je neprofitan, realizira se uz pomoć sponzora i partnera. Svaki TEDx ima svog nositelja licence koji djeluje po strogim TEDx pravilima.

Govornici su:
Dr Miroslav Radman, znanstvenik,
Alen Jerkunica, osnivač Aspire,
Mejrema Reuter, akademska umjetnica,
Lidija Lijic, sportasica, Guinnessova rekorderka,
Natali Šarić, autorica,
Hari Zlodre, dirigent HNK,
Žana Marendić Bučević, operna pjevačica.

Koncept konferencije je nakon nekoliko govornika slijedi duza pauza.

Pauze su izuzetno važne jer tijekom njih svi mogu pristupiti govornicima, razgovarati s njima i pitati što zele. Taj osobni kontakt je dodatna vrijednost konferencije.

U pauzama je osiguran mali catering i osvježenje.

Prema TEDx-ovim pravilima, broj sudionika konferencije je ograničen pa u slobodnoj prodaji ima 50 karata. Cijena ulaznice je 250 kn, pred konferenciju 450 kn.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime