U sklopu festivala „Teatar pod zvijezdama“, Splićani će 14. rujna imati priliku posljednji put u svom gradu pogledati kultni Cabaret „Splićanke“ Ivana Lea Leme.

Kada za autora i režisera predstava ima pronicljivog Ivana Lea Lemu, vrhunsku glumu sjajnog ansambla GKM Split dodatno začinjenu genijalnom koreografijom svjetski poznatog Lea Mujića – onda je jasno da je predstava HIT.

Upravo ova jednadžba odavno se dokazala za cabaret „Splićanke“ Gradskog kazališta mladih koji je i tri godine od premijere i dalje aktualan, a za njegovu posljednju splitsku izvedbu traži se karta više.

Samo u Splitu „Splićanke“ je pogledalo 10.000 ljudi i dok se spremaju na svoju zasluženu turneju pred svojom publikom igraju 14. rujna posljednji put u sklopu festivala „Teatar pod zvijezdama“ na Tvrđavi Gripe.

A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?

“Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane”, rekao je Ivan Leo Lemo, autor i režiser.Cabaret ‘Splićanke’ je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

Izvrsnu glumačku postavu kao rođenu za ovu predstavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

“Veselim se što sam postala dio ovog projekta alternirajući kolegicu Anetu Gotovac. Biti alternacija uvijek zahtijeva posebnu vrstu angažmana i brzinu djelovanja. Velik je izazov jer se dosad nisam okušala u stand up – cabaret formi, stoga jedva čekam subotnju izvedbu, a za mene i premijeru pod zvijezdama. Očekujemo vas u što većem broju a zabava je zagarantirana”, poručila je Najev.

I zato pozivamo vas da se pridružite heroinama, poslušate njihove priče i prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze – od smijeha naravno! Jer svatko od nas krije po jednu Splićanku u sebi!

Program „Teatra pod zvijezdama“:

13.09. u 20:30 sati klapa Vinčace – 20 godina karijere

14.09. u 20:30 sati Splićanke

15.09. u 20:30 sati Žuta minuta

19.09. u 20:30 sati Noć derviša

20.09. u 20:30 sati Marko Škugor – koncert

Prodaja ulaznica: TC “Joker” (prizemlje) svaki dan od 17 do 21h  te online na www.croatia-tickets.com

Informacije i rezervacije na +385 91 972 0540