Podijelite

Činilo se da će nakon medijske intervencije, nakon brojnih prigovora građana o nepropisnom parkiranju splitskog odvjetnika i počasnog konzula Republike Austrije Marina Mrklića, gospodin prestati s tom praksom, ali po novim fotografijama čini se da neće.

Mrklić je i danas snimljen kako parkira na Trgu Gaje Bula, na mjestu koje nije predviđeno za parkiranje. Točnije, parkirao je na stajalištu za taksi vozila. Dosad nismo imali prilike vidjeti taksi vozila s diplomatskim registarskim oznakama, a i prilično smo sigurni da Mrklić ne vrši usluge taksi prijevoza s obzirom na to da nema adekvatna obilježja na automobilu.

Kako doznajemo, gradsko prometno redarstvo je izašlo na teren i prijavit će policiji nepropisno parkiranje, koja je nadležna za to. Prometno redarstvo nema nadležnost prema uvaženim osobama kao što su diplomati i konzuli, nego policija.

Počasni konzul Republike Austrije, gospodin Marin Mrklić, priložio nam je prije nekoliko dana prometnu suglasnost izdanu od gradske uprave kojom se dozvoljava promet kroz Livanjsku, Sinjsku i Zagrebačku ulicu te Trg Gaje Bulata, uz maksimalno zadržavanje dva sata. Međutim, pročelnik za komunalu Damir Babić odgovorio je da ta suglasnost ne vrijedi za nepropisno parkiranje.

Podsjetimo, kontaktirali smo i splitsku policiju s obzirom na to da je očito da između Grada i počasnog konzula nema suglasnosti oko toga je li ovakvo parkiranje kažnjivo.

U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da policija u slučajevima kada utvrdi da je počinjena ovakva vrsta prekršaja, istu može sankcionirati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama” – stoji u odgovoru Policijske uprave splitsko-dalmatinske.



Podijelite