Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Tajna savršeno hrskavog krumpira skriva se u ovom malom koraku

Jedan presudan korak za savršeno pečeni krumpir
D.D. / Foto: Ilustracija27. srpnja 2025. 09:37
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Postoji korak koji biste trebali dodati kad pripremate pečeni krumpir – i to je korak na koji mnogi ne pomisle prilikom pripreme.

Pečeni krumpir je osnovni dio mnogih domaćih obroka, poput nedjeljnog pečenja, a mnoga kućanstva imaju svoj jedinstveni način pripreme.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

No postoji česta pogreška koju mnogi ljudi čine kad pripremaju pečeni krumpir – i vjerojatno toga nisu ni svjesni. Stručnjaci su podijelili glavne savjete za pripremu savršeno pečenog krumpira, a uključuju upravo ovaj često preskočeni korak, piše Express.

Uobičajeno je da se krumpir najprije kratko prokuha prije pečenja. To im pomaže da iznutra postanu mekani i pahuljasti prije nego što dobiju hrskavu koricu u pećnici. No postoji još jedna stvar koju biste trebali učiniti prije nego što krumpir stavite u pećnicu nakon kuhanja.

Prema mnogim kuharima, trebali biste pustiti da se krumpir osuši na pari nakon što je kuhan, a prije nego što ide u pećnicu, jer to uvelike doprinosi onoj hrskavoj teksturi koju želimo kod pečenog krumpira. Ovo je korak na koji možda nikada niste pomislili, ali zapravo je vrlo važan ako želite najbolji rezultat.

Angela Nilson, koja dijeli recepte na portalu BBC Good Food, objasnila je koliko je sušenje na pari važno kada se priprema pečeni krumpir. Otkrila je da krumpir treba sušiti na pari najmanje 15 minuta, prenosi N1.

To znači da, kad ih izvadite iz lonca, trebate pustiti da krumpir stoji 15 minuta, što bi trebalo biti dovoljno da prestane ispuštati paru i postane dovoljno hladan za rukovanje. Razlog za to je razina vlage.

Želite da se dio te vlage oslobodi kako bi krumpir postao hrskaviji u pećnici. Ovo je jednostavan način da postignete najbolje rezultate – samo uz malo strpljenja i dodavanjem dodatnih 15 minuta u postupak.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
76
Haha
17
Nice
46
What?
21
Laž
14
Sad
14
Mad
48
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
SDP Split: "Gradonačelnik Tomislav Šuta je danas u Saboru dignuo ruku za Bačićeve zakone..."
7
min
SDP Split: "Gradonačelnik Tomislav Šuta je danas u Saboru dignuo ruku za Bačićeve zakone..."
Znate li što znače brojevi na ventilima radijatora?
24
min
Znate li što znače brojevi na ventilima radijatora?
Iz sefa pulskog suda ukraden pištolj, a Ministarstvo pravosuđa nije izvijestilo javnost
38
min
Iz sefa pulskog suda ukraden pištolj, a Ministarstvo pravosuđa nije izvijestilo javnost
Skok cijena pred blagdane: Pogledajte cijene blagdanske košarice
59
min
Skok cijena pred blagdane: Pogledajte cijene blagdanske košarice
Meri Goldašić iskreno progovorila o svom ljubavnom statusu nakon razvoda: "Baš mi je dobro"
1
sat
Meri Goldašić iskreno progovorila o svom ljubavnom statusu nakon razvoda: "Baš mi je dobro"
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Anđa Marić šokirala sve: 'Moj sin je alkoholičar, bolesnik, ovisnik. Sada je u istražnom zatvoru i odgovarat će...'
    Anđa Marić šokirala sve: 'Moj sin je alkoholičar, bolesnik, ovisnik. Sada je u istražnom zatvoru i odgovarat će...'
    15. prosinca 2025. 17:53
  • Racija u Dicmu: Ugostiteljski objekt zatvoren zbog kršenja propisa, muškarac priveden
    Racija u Dicmu: Ugostiteljski objekt zatvoren zbog kršenja propisa, muškarac priveden
    15. prosinca 2025. 12:18
  • Pala je prosidba na koncertu Dalmatina u Kaštelima: Mladić kleknuo, a publika zapljeskala
    Pala je prosidba na koncertu Dalmatina u Kaštelima: Mladić kleknuo, a publika zapljeskala
    14. prosinca 2025. 22:30
  • Jeste li vidjeli ovu čaroliju u Kaštel Kambelovcu? Morate ovo posjetiti...
    Jeste li vidjeli ovu čaroliju u Kaštel Kambelovcu? Morate ovo posjetiti...
    14. prosinca 2025. 22:46
  • Advent u Kaštelima je pravi hit. Dalmatino oduševio publiku, bila je to prava emocija
    Advent u Kaštelima je pravi hit. Dalmatino oduševio publiku, bila je to prava emocija
    14. prosinca 2025. 22:23
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.