Hrvatska Davis Cup reprezentacija je oko 14 sati stigla u zračnu luku Franjo Tuđman, a nešto malo iza 15 sati je stigla i na Trg bana Jelačića.

Hrvatski tenisači osvojili su najstarije sportsko momčadsko natjecanje nakon što su proteklog vikenda u Lilleu pobijedili Francusku 3:1. Uspjeh je još značajniji kada shvatimo da je Hrvatska posljednja reprezentacija koja je osvojila Davis Cup u originalnom formatu. Od sljedeće sezone, taj format se mijenja nakon više od 100 godina, piše Index.hr.

Slavlje svjetskih prvaka počelo je još jučer na stadionu Pierre-Mauroy, a potom se nastavilo u društvenom domu Le Centre social Albert Jacquard, u kojemu su ih ugostili predstavnici hrvatske udruge Lille. Slavlje je trajalo sve do jutra, fešta se nastavila u zrakoplovu, pjevalo se i u autobusu, a vrhunac je bio na glavnom zagrebačkom trgu na kojem se okupilo nekoliko tisuća oduševljenih navijača. Čak se i vrijeme smilovalo. Naime, u Zagrebu je protekla dva dana padala kiša, a prestala je baš na vrijeme kako ne bi pokvarila proslavu svjetskih teniskih prvaka.

Pjesmom “Igraj moja Hrvatska” tenisače su dočekali Zaprešić boysi, a potom su hrvatski reprezentativci jedan po jedan dolazili su na pozornicu, a s najviše ovacija popraćen je dolazak prvog hrvatskog reketa Marina Čilića, piše Index.hr.

“Bonjur Zagreb,” viknuo je Čilić sa smiješkom, te nastavio: “Ovo je strašno, ovo je kao iz snova. Hvala vam svima. Pokazali smo svima da smo najbolji.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime