Svjetska premijera UberBoata u Hrvatskoj: Evo kako naručiti gliser

Putnici će u tri dalmatinska grada moći naručiti transfer, ali i vlastiti izlet

Krajem lipnja, točnije 26., u Hrvatskoj se kreće s uslugom Uber Boata. Putem njihove aplikacije u Splitu, Hvaru i Dubrovniku moći ćete naručiti gliser u sklopu dvije usluge – transfer od kopna do otoka i obrnuti, kao i poludnevna ili cjelodnevna avantura.


Primjerice, transfer od Splita do Hvara i obrnuto koštat će 2600 kuna na gliseru za do osam osoba, a postojati će i opcija većeg glisera koji može primiti i do 12 putnika, za cijenu od 3300 kuna. Cijena izleta će ovisiti o prijeđenim miljama i, dakako trajanju izleta, kojega će si putnici moći sami organizirati, ili kojega će moći planirati prema unaprijed predloženim najpopularnijim rutama. Zahvaljujući opciji Dijeljenje cijene s prijateljem moći će se i podijeliti trošak plovidbe gliserom.

Direktor Ubera za jugoistočnu Europu, Davor Tremac, za radio Split jutros je rekao:

– Uber boat u Hrvatskoj je zaista svjetska premijera usluge u tom obliku. Mi jesmo imali nekoliko mjeseci UberBoat u Turskoj, ali to je bila promocija. Bit će vrlo jednostavno, vrlo slično kao i na cesti; otvorite svoju Uber aplikaciju, zatražite UberBoat ili UberBoatXL.

Kontaktirat će vas najbliži kapetan i nakon toga aplikacija vas vodi do najbližeg mjesta gdje će biti moguć ukrcaj. Nakon što se ukrcate, vožnja će se automatski naplatiti na kraju. Cijena ovisi o pređenim miljama i minutama vožnje. Prvo krećemo iz Splita i Dubrovnika, a nadam se vrlo uskoro iz Šibenika, Zadra, Korčule.

Ministarstvo prometa i mora je upoznato sa svime i tu neće biti nikakvih problema.


 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0