Među prvima koji je priskočio u pomoć ranjenom policajcu nakon napada na Markovu trgu bio je i odvjetnik Darko Don Markušić. Ispričao je kako su izgledali trenuci dok je s ranjenim policajcem i drugima čekao pomoć.

Odvjetnik je među prvima je jutros priskočio u pomoć policajcu kojega je 22-godišnji Kutinčanin upucao na Markovu trgu.

”Kad sam došao, vidio sam da policajac leži dolje. Stavio sam kaput na njega”, ispričao je za Dnevnik.hr vidno potresen.

”Bio je u jako velikim bolovima, išla je krv. Trčao sam da mu donesem vode, i gospođa iz dućana puno je pomogla. Trčao sam doma da donesem deku i druge stvari”, rekao je.

Počinitelja nije vidio, ali ga je vidjela kolegica iz njegova ureda, nedaleko od Markova trga. U blizini je i kuća odvjetnika Markušića. ”Dolje u Mletačkoj ima metaka na mojoj kući i uredu, sve je zatvoreno”, kazao je.

Rekao je da je sve bilo strašno. ”Čovjek leži, jauče, bespomoćni smo. Tješili smo ga. Bilo je strašno, pa mi je drago čuti da je OK. To je mlad čovjek, ja ih sve znam policajce i uvijek ih pozdravim”, kaže Markušić.Uz njega, ranjenom je policajcu u pomoć priskočila i djelatnica obližnje trgovine koja je reporteru Andriji Jarku ispričala da je su pomoć čekali više od 20 minuta. ”Bio je sav krvav, govorio je da će umrijeti”, rekla je za Dnevnik.hr.

Napad se dogodio jutros oko 8 sati pred zgradom Vlade, a napadač, 22-godišnji mladić iz Kutine, pobjegao je nakon što je izrešetao policajca. Njegovo je tijelo policija pronašla na Jabukovcu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime