U Solinu je danas proslavljen Dan osnovne škole Kralja Zvonimira, svjetski Dan obitelji i blagdan Svih svetih solinskih mučenika.

– Ima li sretnijeg događaja za gradonačelnika grada s najmlađom populacijom u Hrvatskoj od prve proslave Dana osnovne škole Kralja Zvonimira. Četvrta je to i najnovija osnovna škola u Solinu, otvorena prošle jeseni, a odabirom 15. svibnja za Dan škole spojili smo mladost s današnjim suvremenim svjetskim Danom obitelji (UN 1989.) te solinskom povijesti.

15. svibnja slavimo i blagdan Svih svetih solinskih mučenika ubijenih još 304. godine čija su imena pronađena u ruševinama grobišne bazilike na Manastirinama, a po čemu nosi naziv i Župa solinskih mučenika na čijem se području nalazi škola. Kao poseban ‘poklon’ današnjem obilježavanju primili smo i konačnu uporabnu dozvolu za školsku sportsku dvoranu. Idemo naprijed, u borbu za srednju školu da bi naši osnovci mogli nastaviti obrazovanje u svom gradu – poručio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime