Na redakcijski e-mail (info@dalmacijadanas.hr) javio nam se čitatelj koji je u više navrata imao situacija s autobusnom linijom broj 60 koja prometuje između Splita i Omiša. U oba slučaja radi se o iskustvima njegove djece.

– Sinoć u 21:30 moj sin je krenuo linijom broj 60 prema Omišu jer je popodne bio u skate parku u Splitu i bio je s malom BMX biciklom. Stigao je skoro prazan autobus i zamolio je vozača može li biciklu staviti sa strane u autobus. Vozač mi nije niti dozvolio da uđe u autobus. Moj sin ima 16 godina, pristojan je i vraćao se kući u normalan sat. Mogao bih shvatiti reakciju vozača da se radilo o jutru ili danu kada se mogu dogoditi gužve, ali ovo je bilo pred kraj smjene i mali bicikl ne bi nikome smetao. Volio bih pitati vozača ima li on djece i kako bi se njegovo dijete osjećalo da se tako postupi prema njenu – kazuje nam razočarani otac.

Naglašava da su njegova djeca imala još neugodnih situacija u “šezdesetki“.

– Ne tako davno jedan je vozač 60-ke izbacio moju 12-godišnju kćerku iz autobusa na početku Sirobuje u noći oko 20 sati. Ona je u Omišu kupila autobusnu kartu druge zone jer je u Dugom Ratu izgubila 10 kuna. Ona se nikad ne šverca, jednostavno tako se bilo dogodilo, no šofer je umjesto razumijevanja pokazao prst i moje dijete se u hladnoj zimskoj noći našlo na ulici bez rasvjete. Prvi sam za to da postoji red, ali ovakve situacije se mogu dogoditi bilo kojem djetetu i vozači bi trebali prepoznati situacije kada ih netko “ne mulja” – govori naš čitatelj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime