Sve glasniji protivnici Bernardića: “Postao je veliki predmet ismijavanja”

Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, od jutros je na kušnji. Mirandu Mrsiću u kritikama vodstva stranke priključio se zastupnik i pobjednik lokalnih izbora Ivan Klarin, ali i potpredsjednica Sabora Milanka Opačić. Traži se ostavka uz poruku da je SDP loše prošao na izborima i da se manipulira rezultatima. Dođe li do parlamentarnih izbora SDP će, tvrde, biti poražen do koljena

S manje euforije nego prije dva tjedna Davor Bernardić je ignorirao sinoć pitanje o tome što će ako netko zatraži njegovu smjenu zbog rezultata. “U okvirima mogućeg rezultat je takav kakav je” – rekao je Bernardić.


Nezadovoljne nije trebalo dugo čekati. Ivan Klarin, jedan od rijetkih SDP-ovaca koji je pobijedio u prvom krugu, iz Tisnog poziva predsjednika na ostavku, piše Dnevnik.hr .

– Ne snalazi se dobro kao predsjednik i smatram da njegovim odlaskom treba provjetriti i pročistiti stranku – kaže Klarin.

Bernardića napadom na kritičara brane drugi. – Gospodin Ivan Klarin je do prije četiri mjeseca bio šef županijske organizacije šibensko-kininske i pobjegao je uoči bitke – kaže Franko Vidović, član predsjedništva SDP-a.

Zahtjeva za ostavkom ima još. Uz Miranda Mrsića, koji je progovorio još prošli tjedan, prvi se put oglasila SDP-ova potpredsjednica Sabora Milanka Opačić.

– Nažalost u zadnjih šest mjeseci mi smo stranka koja iz mjeseca u mjesec gubi na rejtingu. To je zabrinjavajuće i mislim da Davor Bernardić, koji je postao veliki predmet ismijavanja na društvenim mrežama, mora razmisliti je li sposoban i dalje voditi SDP ili ne – kaže Opačić.

– Mislim i smatram da predsjednik stranke u ovom trenutku treba dati ostavku da se SDP promijeni i promijenjen se pripremi za parlamentarne izbore – kaže Mrsić

Izvanredni parlamentarni izbori za SDP u ovom trenutku, smatraju Klarin, Opačić, ali i Mrsić bili bi pogubni. Uvjeravaju da se ne bune radi zaštite saborskih pozicija.– Nisam se rodio u toj fotelji, u njoj ne moram biti. Moje kritike ne idu zbog toga da bi sačuvao mjesto u Saboru – kaže Mrsić, dok Opačić poručuje da je u ovom trenutku zanima samo stranka, piše Dnevnik.hr .

– Ne bih voljela da na sljedećim parlamentarnim izborima doživimo lošiji rezultat od ovog zadnjega i da se svedemo doista na jednu malu stranku koja će biti jedna mala čangrizava oporbena stranka – kaže Opačić, dodajući da ne diže ruke od SDP-a. “Kako god bilo borit ću se da se SDP vrati na ono što smo imali, a to je 35 posto” – kaže Opačić.

– Nije potrebno srljati na ovaj način i mislim da smjena predsjednika i bilo kojeg člana vodstva ovog momenta ne bi donijela ništa SDP-u već bi ga pretvorila u malu stranku – kaže Vidović

– Ja sam rekao istinu, a ako je istina razlog da se nekoga isključi onda SDP nije demokratska nego autoritativna stranka – kaže Mrsić, dodajući da Bernardić stranku smatra svojinom.

Na pitanje boji li se izbacivanja iz stranke, Opačić odgovara: “Nakon 27 godina ako odluče da me zbog ovoga što govorim treba izbaciti iz stranke nemam ništa protiv.”

Još je nezadvoljnih, no za sada, čini se, kalkuliraju i javno ne govore.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0