Sutra u Klubu mladih u otvorenom predavanju doznajte sve o “Sramu”

Sram je osjećaj koji nastaje u situacijama kad nam se čini da smo nekim svojim postupkom učinili nešto, zbog čega nama inače bitne osobe imaju negativno mišljenje o nama

Na otvorenom predavanju Centra za integrativni razvoj sutra u Klubu mladih s početkom u 20 sati govorit će se o tome kako nastaje sram, gdje mu je korijen te kako se nadograđuje kroz razvojne faze i kako se manifestira u zrelom dobu.


Sram je najtoksičnija emocija koja udara u samu srž našeg bića i ima ozbiljne posljedice na emocionalni razvoj. Vrlo često nismo ni svjesni koliko nas sram nesvjesno određuje.
Sram utječe na identitet – vitalni osjećaj o tome tko mi jesmo, pokazujući našu vrijednost i dostojanstvo, a važan je za razvoj svjesnosti i osjećaja samopoštovanja.

Izvor srama je često udružen sa ekspresijom nekih emocija. U mnogim obiteljima, kao i mnogim kulturama, izražavanje emocija kao što su užitak, ljutnja, strah, tuga i ranjivost mogu biti udružene s posramljivanjem. Svaki put kad smo u dodiru s ovim osramoćenim emocijama automatski ćemo osjećati sram i pokušavati kontrolirali ili sakriti emocije, ili u najmanju ruku, izvinjavati se zbog njih.

Sram je osjećaj koji nastaje u situacijama kad nam se čini da smo nekim svojim postupkom učinili nešto, zbog čega nama inače bitne osobe imaju negativno mišljenje o nama.

Znate li kakav je osjećaj biti bez toksičnog srama?

Da bi se riješili toksičnog srama i odgovornosti za bolne događaje u djetinjstvu, potrebno ih je staviti tamo gdje pripadaju. Samoporažavajuća vjerovanja uvijek vode do bolnih osjećaja. Proučavajući svoje osjećaje, možete početi razumijevati i vjerovanja koja su ih stvorila, te ponašanja koja su se iz njih izrodila.

Na ovom otvorenom predavanju Centra za integrativni razvoj imati ćete priliku osvijestiti stvarne korijene problema, ograničavajuće obrazace i modele ponašanja koji opterećuju normalne, zdrave ljude i time vam, posljedično, onemogućavaju kvalitetniji i ispunjeniji život, te kako dalje raditi s tim mislima i emocijama da dođete do zadovoljstva, ispunjenja i mira u sebi.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0