U srijedu, 3. srpnja 2019. u 20:30 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ u Splitu, otvara se „Karbon“, samostalna izložba akademske umjetnice Tee Bičić.

Umjetnica će se predstaviti slikarskim radovima u kombiniranoj tehnici akrila i ugljena na platnima različitih formata. Suvereno vladajući poljem apstraktnog Tea Bičić minimalizira sredstva vlastitog izričaja te oblikuje likovni tekst crtom, plohom i bojom na natur platnu.

Elementi duhovnog, emocionalnog i nematerijalnog koje umjetnica unosi u materiju slike transformiraju se u likovni osjećaj crte, plohe i boje. Proporcije te ritam ploha i linija definiraju karakter i atmosferu samog djela.

Riječ je o ciklusu radova koji je bio izložen 2017. godine kao popratni program Venecijanskog bijenala u prostoru Arsenale Docks. Od tada do danas ciklus je kontinuirano nadopunjavan i obogaćivan novim radovima od kojih će neki po prvi put biti predstavljeni upravo na izložbi u Splitu. Uz nazočnost umjetnice Tee Bičić izložbu će predstaviti diplomirana povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol.

Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita, a podržana je i od strane Ministarstva kulture.

Izložba ostaje otvorena do 22. srpnja 2019.