Pri kraju je prva faza gradnje luksuznog broda MV Anthea u Korčulanskom brodogradilištu Radež. Naručitelj broda mega-bogati Kriljanin Ante Rakuljić nam je brzinski izdefinirao da je brod dužine 52 m te širine 8,5 m s gazom od 3 m. Nosivosti je 499 GT. Brod će imati dva porivna stroja svaki po 500 KS te 4 generatora „struje“. Brod će biti opremljen s 10 luksuzno opremljenih kabina za smještaj 20 gostiju visoke platežne moći te će opsluživati 11 članova posade. Nakon porinuća koje se očekuje 24. kolovoza u Bristvi, brod će biti otegljen u matičnu luku Krilo Jesenice, gdje će popularni brodar organizirati bogati domjenak za visoke uzvanike.

Nakon „krštenja“ MV Anthea će se nastaviti opremati u Krilu, te početkom travnja 2021. godine i dočekati prve goste. Ante Rakuljić je istakao da je njegova MV Anthea prva od 6 brodova njegove flote, kojom ima u planu zagospodariti Jadranom u ovom „JET SET businessu“. Uz ovakav porast gradnje brodova Rakuljiću i drugim Kriljanima će itekako dobro doći već najavljeno proširenje luke koje se predviđa skoro sve do Dugog Rata.1 KOMENTAR

  1. Sto rec o Blacanima a ne sjetit se nesretnog Luskog Grebena kojeg vise nema: dokaz da mjestani i vlast bilo koje boje rade za ili protiv interesa svog mjesta i naroda pa prosudite!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime