Šušur na Zapadnoj obali: Građani prošetali brodovima Hrvatske ratne mornarice

Jučer je održan dan otvorenih vrata Hrvatske ratne mornarice u gradskoj luci Split i na Zapadnoj obali

Dan Oružanih snaga RH (OS RH) i Dan Hrvatske kopnene vojske (HKoV) obilježava se svake godine 28. svibnja, na dan kada je 1991. godine održana svečana smotra Zbora narodne garde (ZNG) na stadionu NK “Zagreb” u Kranjčevićevoj ulici i kada su hrvatskoj javnosti predstavljene prve brigade ZNG-a koje su bili preteča današnjih oružanih snaga Republike Hrvatske.


Povodom svečanog obilježavanja tog dana, jučer je za građane organiziran dan otvorenih vrata u vojarnama OS RH.

U Splitu je održan dan otvorenih vrata Hrvatske ratne mornarice u gradskoj luci Split i na Zapadnoj obali. Zainteresirani građani su mogli razgledati razne tipove brodova, redom su za posjetu bili otvoreni “BS-73 Faust Vrančić”, “LM-51 Korčula”, “RTOP-42 Dubrovnik”, “RTOP-12-Kralj Dmitar Zvonimir”, te “DBM-82 Krka”.

Odaziv građana je kao i uvijek, bio velik, a u samoj luci je vladala iznimna gužva i šušur zbog smjene gostiju. Jedan od njih se čak u neznanju, s jedrilicom primakao na bok broda HRM-a,  na opće čuđenje mornara. Ljubazna posada brodova je strpljivo i profesionalno odgovarala na sva pitanja zainteresiranih gostiju, među kojima je bio i velik broj turista. Najviše su se veselila djeca, koja su s posebnom znatiželjom promatrala događaj i kao uvijek imala najviše pitanja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0