Pokušaj ubojstva jutros na Trgu svetog Marka u Zagrebu! U 8 sati i 5 minuta ispred zgrade Vlade muškarac je iz puške prostrijelio policajca. Policajac je srećom preživio napad, podvrgnut je operativnom zahvatu i stanje mu je stabilno.

Ovo je napadač iz Kutine koji je pucao po policajcu i Vladi

Ranjeni 31-godišnji policajac ima prostrjelne rane na lijevoj ruci i obje strane trupa. Vitalno je stabilan, rekao je novinarima Mario Zovak, ravnatelj KB-a Sestre milosrdnice.

– Predstoji nam rješavanje dviju rana na trupu. Nadam se da će sve biti zbrinuto, bez neuroloških ispada, bez ispada cirkulacije, rekao je.

Liječnici, rekao je, rade na očuvanju funkcija ruke policajca.– Moji traumatolozi su završili. Moji vaskularci su završili, sada je u tijeku plastična rekonstruktivna operacija, rekao je.

Počinitelj je pobjegao s mjesta zločina i zatim počinio samoubojstvo.

MUP je izvijestio da je u policajca pred zgradom Vlade na Markovu trgu pucao 22-godišnjak koji je nešto kasnije na Jabukovcu počinio suicid, a od ranije nije bio poznat policiji.

Kako se doznaje, napadač je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine. Radi se o mladiću koji je iz braniteljske obitelji, a nakon pucnjave je na Facebooku ostavio poruku.

– Pristojan, drag, dobar dečko o kojemu mogu reći samo pozitivno. Mi živimo u dva sela, ali nas dijele dvije kuće, rekla je susjeda napadača za portal HRT-a.

Iznenađena je događajem, kaže, ništa nije dalo naslutiti da će se dogoditi ovakvo nešto.

Prisjeća se da je prilično vodio brigu o zaštiti okoliša, s obzirom na da je u njihovom selu veliki problem nelegalno odbačeni otpad. Sam ga je, kaže nam susjeda, prikupljao i čistio.

Za napadača kaže da je nedavno počeo raditi, da je završio srednju školu, bio zadovoljan na poslu i dosta boravio na terenu. Ne može vjerovati da je učinio to što se dogodilo i ponavlja kako je o njemu dosad mogla reći samo pozitivno.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime