S otoka Brača stižu dobre vijesti. Supetar je usvojio Operativani plan razvoja pametnog Grada-Smart City Supetar 2019.-2023.

– Upravo je novi Zakona o otocima stavio veliki naglasak na pametne  gradove i otoke te smo željeli biti jedan od prvih otočnih gradova koji će imati ovu startegiju te razvijati i primjenivati koncepte i tehnologije vezane za pametne gradove, ali u malim otočnim sredinama.

Upravo je to poseban izazov jer zahtijeva uspostavu prave ravnoteže između hvatanja koraka s novim tehnološkim mogućnostima i specifičnim potrebama lokalnog stanovništa, kao i ograničenih finacijskih i operetnih kapaciteta malih zajednica, rekla je gradonačelnica Ivana Marković.
Pitate se što će to u praksi značiti za Vas građane i kada ćemo vidjeti prve rezultate? – nastavlja Marković.
– Od danas svoje građane o proračunu informiramo putem interaktivnih zanimljivih Vizualizacija i tako se pridružujemo pametnim i transparentnim gradovima. Na stranici Grad Supetar u dijelu “Proračun  2019.”, pogledajte sve informacije o tekućem proračunu kao i Proračun u malom te aplikaciju Supetar Open City.
Također, otišli smo i korak dalje te kreirali aplikaciju kojom jednostavnom vizualizacijom možete pratiti sve relevantne podatke o proračunu. Aplikacija omogućuje korisniku uvid u statistiku i kretanja u razdoblju od tri godine te je pronađite klikom OVDJE.
Također, nastavlja Marković, više o strategiji Supetra možete pronaći OVDJE.
– Kad smo se odlučili na izradu strategije Pametnog grada razmišljala sam o procesima koje provodimo u gradskoj upravi i koliko puno  stvari možemo raditi na jednostavniji i transparentniji način. Nisam željela kupiti gotova rješenja jer smo mali Grad i takva gotova rješenja sigurno neće odgovarati našim potrebama. Željela sam da netko skenira sve procese unutar gradske uprave, odnos uprave prema građanima i da nam da preporuke sto i kako možemo unaprijediti da budemo u koraka sa razvojem modernog i suvremenog Grada. Ispred sebe smo postavili mnogo ciljeva koje planiramo realizirati sukladno financijskim sredstvima i onim sto se pokaže potrebno za nas Grad i građane, zaključila je gradonačelnica Supetra.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime