U srijedu navečer oko 22:15 sati u neposrednoj blizini naselja u Žegaru u Bihaću došlo je do sukoba između veće grupe migranata u kojem su dvije osobe ubijene, 10 je teško ozlijeđeno i osmero lakše ozlijeđeno, javlja Klix.ba.

Sukob se dogodio iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gdje migranti imaju “divlje” šatorsko naselje koje im je prijelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

“Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mjesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili ozlijeđene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Afganistana i Pakistana. Svi ozlijeđeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konzultaciji s tužiteljem potvrđeno je da se radi o kaznenom djelu ubojstva”, kazao je glasnogovornik policije Ale Šiljdedić.

Šiljdedić je kazao da će policija raditi na očevidu, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su sudjelovali u sukobu vjerojatno pobjegli kroz šumu koja je u blizini.

“Sada ćemo najvjerojatnije trebati pretraživati taj teren i vršiti potragu kako bismo ih sve pronašli. Mjesto na kojem su se sukobili nije naseljeno, riječ je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti”, poručio je Šiljdedić.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime