Hrvatska je izgubila 2-1 od Engleske na Wembleyu, a Davor Šuker bio je nervozan iz sasvim drugog razloga. Sjajna atmosfera na engleskom stadionu ponukala ga je na priču o hrvatskom nacionalnom stadionu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker povukao je paralelu s hrvatskim stadionima koji su u derutnom stanju.

– Šteta za neke rezultate prije, ali to je zaista nogomet. Vidjeli ste prekrasan ambijent na Wembleyju, ali moramo biti realni. Što su Englezi promašili u prvom poluvremenu, mi smo ih kaznili i mogli smo dobiti utakmicu kod rezultata 1:0 kad smo imali lijepu šansu. I bili bi prvi i svi presretni, ali to je nogomet. Čestitam Englezima, zaista su napravili podvig i zasluženo osvojili prvo mjesto u skupini – izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker te nastavio o jednoj drugoj temi:

– Ovakve atmosfere mi nećemo imati na našem stadionu. Eto i vas molim ako možete napraviti što možete ili ćemo se ovako veseliti vani, a kod nas ćemo… Eto, što bi da je pala kiša? Morao sam ovo izbaciti iz sebe, jer krajnje je vrijeme da nešto napravimo – rekao je revoltirani Šuker okupljenim novinarima u mix zoni.

Nastavio je govoriti o problemu:

– Ono što me najviše muči kada vidim sve ove prekrasne stadione je kada bi mi imali tako nešto, bilo bi još više igrača, još više rezultata. Ali preostaje nam da se radujemo samo kada dođemo u ovako prekrasan grad i stadion.

“Dajete prevelik prostor navijačima”

Šuker je potpuno izgubio kompas na pitanje novinara Nove TV:

– Predsjedniče, apelirate na izgradnju nacionalnog stadiona. Znate li da Engleski nogometni savez razmišlja o prodaji Wembleyja jer smatra da je glavni problem i u Engleskoj obnova terena na kojima igraju manji klubovi i na kojima nogometaši počinju igrati. Je li to možda alternativa i za Hrvatsku, da tamo uloži novac namijenjen nacionalnom stadionu?”

Šuker je odgovorio:

– Ne znam, postavili ste mi tako kompleksno pitanje, ali ono što mogu reći, sigurno se neće prodati Wembley. Ipak sam ja danas bio na ručku s vrhuškom FA-a. Kod njih nogomet nije samo 90 minuta, to je veliki biznis. Danas tu nije bila nijedna bengalka, ali mi smo ubijeni i jadni. Evo vi i vaša televizija i HTV dali ste više prostora navijačima i bili ste im dobra platforma, nogomet niste pratili.

“Gdje smo mi od Engleza…”

Novinar je kazao:

– Englezi su utvrdili da je većina terena niželigaša u lošem stanju. Zbog toga, kao vlasnici Wembleyja, razmišljaju o njegovoj prodaji kako bi novac uložili na terene i stadione niželigaša. S obzirom na loše stanje svih stadiona u Hrvatskoj, razmišlja li se o tome i kod nas?

– Gdje je Engleska, gdje Hrvatska od tog nivoa? Ajde obradi mi to malo! Koliko imamo stadiona da se ne sramimo kada dođu Englezi, jesi to napravio analizu – upitao je novinara revoltirani Šuker.

Novinar Nove TV spomenuo je Poljud što je predsjednika HNS-a potpuno izbacilo iz takta.

– Evo, ja ću glasati za Poljud, a ti mi daj što to Poljud ima. Ne možete ovako, lupate – grmio je Šuker.

Snimku incidenta možete pogledati OVDJE.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime