Studija dokazala: Covid-19 je otporan na ekstremne promjene u temperaturama

“Zabilježen je zanemariv učinak na prenosivost SARS-CoV-2”


Nedavno istraživanje iz Belizea i Tajvana pokazuje da su četiri bitna proteina virusa SARS-CoV-2 dobro prilagođena temperaturama o pokazuju ekstremnu termostabilnost, što znači da promjene temperature između zimskih i ljetnih mjeseci imaju zanemariv učinak na širenje virusa.


Dosadašnje širenje covida-19 pokazalo je da je ovaj virus prilično stabilan kada je izložen hladnim i toplim temperaturama. Stoga, početne nade koje su se polagale u sezonalnost virusa nisu potkrijepljene epidemiološkim podacima, piše N1.

Četiri ključna proteina SARS-CoV-2 su termostabilna

U ovoj studiji istraživači su koristili simulacije molekularne dinamike kako bi procijenili učinak temperature na ta četiri ključna proteina, a temperature u istraživanju kretale su se od -18 ° C do 49 ° C.

Ovo istraživanje pokazalo je da su četiri ključna proteina koje se nalaze u virusu SARS-CoV-2 izuzetno termostabilna, no unatoč tome, istraživači su zaključili da ova pojava ima zanemariv učinak na prenosivost virusa.

“Nalazi naše studije sugeriraju da su četiri esencijalna proteina SARS-CoV-2 dobro prilagođena nastanjivim temperaturama na zemlji i pokazuju iznimnu termostabilnost”, naveli su istraživači u studiji trenutno dostupnoj na online platformi bioRxiv.

“Zabilježen je zanemariv učinak na prenosivost SARS-CoV-2”, dodali su autori studije.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime