Sportski centar Brda je dvije godine za redom bio domaćin poznatog Splitskog turnira ulične košarke ‘Streetball Tour Split’, a organizatori su ove godine procijenili kako je vrijeme za nove izazove te novu lokaciju turnira. S obzirom na to da gradske vlasti sve više ulažu u košarkašku infrastrukturu u Splitskim kvartovima, bilo je više opcija za novu lokaciju, a odluka je ‘pala’ na Krempijevo igralište – Split 3. Tako je gradski kotar Split 3 dobio još jedan veoma dobar sportski događaj koji će zasigurno privući velik broj ljudi, kako natjecatelja, tako i gledatelja.

Ljubitelji košarke odmah će prepoznati o čemu se radi, a za one koji ne znaju, riječ je o turniru ulične košarke koja se igra na jedan koš – tri protiv tri igrača. U Splitu je ta igra odnosno sport sve popularniji pa tako u svakom kvartu sve više nailazimo na djecu, ali i odrasle koji se nadigravaju u ‘basketu’. Mnogi Splićani sigurno su čuli da u Splitu postoji i Streetball ekipa “Statist”, jedna od najboljih ekipa u Streetballu na svijetu te ujedno ta ekipa čini i reprezentaciju Hrvatske.

Organizacijski tim Streetball Tour Splita potrudio se da ove godine turnir uzdigne na još višu razinu, a samim tim se očekuje i mnogo zanimljivije natjecanje uz mnogo jaču konkurenciju. Program turnira će ove godine biti organiziran kroz dva natjecateljska dana, pa je tako 2. kolovoza na rasporedu odigravanje juniorskog turnira, a 3. kolovoza na scenu stupaju seniorske ekipe.

Ove godine očekuje se još veća posjećenost, a prijave će kao i prošle godine biti ograničene na 16 ekipa u svakoj kategoriji. Ovaj projekt pokazatelj je da u Splitu svi žive za sport te je glavni cilj turnira promocija sporta, košarke te streetballa. S obzirom da turnir već treću godinu za redom djeluje i punom parom raste, želja organizatora da turnir postane tradicionalan polako postaje java.

– Zaista nam je drago što turnir iz godine u godinu raste i privlači još veći interes ljudi. Trudimo se da promoviramo sport na najbolji mogući način te da ljudima pružimo pravi sportski događaj. Promjena lokacije je pravo osvježenje turniru i drago nam je što nas je ove godine ugostio Split 3. Ovim putem pozivamo sve one koji vole igrati uličnu košarku da se prijave na ovogodišnje izdanje našeg turnira. Okupite svoju ekipu i sudjelujte u ovom vrhunskom natjecanju, a možda baš vi pokažete da ste najbolji u uličnoj košarci! Također pozivamo i sve ljubitelje košarke, stare i mlade, da posjete Krempijevo igralište na Splitu 3 i uživaju u napetim košarkaškim nadmetanjima. Očekuje vas mnogo zabave i zanimljivosti! – poručuju organizatori.

Prijaviti se možete na brojeve: 091 907 8226 i 095 852 0731 ili na Facebook stranici “Streetball Tour Split“.