U ponedjeljak u 12:40 na autocesti Rijeka – Zagreb na Grobniku kod benzinske crpke Petrol u Cerniku, dogodila se stravična prometna nesreća u kojoj je prema prvim informacijama teško stradao vozač autocisterne ostavši bez ruke.

Službeno policijsko izvješće zbog čega je došlo do nesreće očekuje se tijekom današnjeg dana. Svjedoci na mjestu nesreće kažu da su vidjeli da je vozač ispao iz prevrnute autocisterne i da je nakon nesreće ostao bez jedne ruke, a da mu je i druga bila teško ozlijeđena, piše Novi list.

Prema iskazima svjedoka, autocisterna se kretala iz Rijeke prema Zagrebu i počela je zbog nekog zastoja na cesti kočiti, pa zatim vrludati i zatim je probila zaštitnu ogradu između dva prometna traka te prešla na suprotni vozački trak i prevrnula se na bok. Sve to se odvijalo uz veliki oblak prašine i prava je sreća da nitko nije dolazio s druge strane autoceste, jer bi tragedija bila još veća.

Neki od svjedoka su stali kako bi pomogli unesrećenom vozaču, a prizor koji su vidjeli pamtit će cijeli život. Nesretni vozač ostao je bez ruke, ali je davao znakove života.

– Bilo je to strašno vidjeti, govori svjedok koji je samo minutu nakon nesreće naišao na prevrnutu cisternu i teško ozlijeđenog vozača. Imao je sreću jer se iz Zagreba vraćao u Rijeku i samo trenutak ga je dijelio od sudara s grdosijom i sigurnom smrti.

Sreća u nesreći, ako se tako može reći, je i da se cisterna puna goriva nije zaustavila u benzinskoj crpki jer je tragedija mogla biti daleko veća. Kako je iz cisterne počelo teći gorivo, mnogi su se vozači zabrinuli da bi moglo doći do eksplozije, što se srećom nije dogodilo. Iako su se nakon nesreće pojavile različite verzije svjedočenja o tome zašto se nesreća uopće dogodila, pravu istinu saznat ćemo nakon provedenog očevida. Nakon nesreće na mjesto događaja došle su sve dežurne službe, kao i ekipe koje su počele sanirati prometnicu, po kojoj je teklo gorivo iz cisterne, piše Novi list.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime