Dvogodišnji dječak s istoka Ukrajine od petka je na odjelu intenzivne njege te se bori za život nakon što su ga u obiteljskoj kući napali psi. Sve se dogodilo, piše Daily Mail, tijekom proslave dječakovog rođendana. Malenog Yegora roditelji su nakon strašnih urlika pronašli kako u nesvijesti leži u lokvi krvi.

Ova stravična nesreća dogodila se u gradiću Selydove, a kako se doznaje, psi napadači bili su njemački ovčari. Kako pišu tamošnji mediji, roditelji su s gostima sjedili za svečanim stolom, a u jednom trenutku Yegor je trčkarao dvorištem i nestao je iz roditeljskog nadzora. Psi su ga odvukli u svoj ograđeni prostor i počeli ga gristi.

Aleksandra Timoschenkova koja je u datom trenutku pomogla obitelji djetetu pružiti zdravstvenu skrb kazala je: “Pronašli smo ga u lokvi krvi, mislili smo da je već mrtav. Roditelji su plakali od muke, a psi nisu odustajali i još uvijek su ga trgali”. Prema policijskom izvješću svemu je kumovala greška oca koji nije dobro zatvorio vrata ograđenog boksa u kojem psi inače spavaju, a lokalni mediji izvijestili su kako su psi dječaku uslijed napada otkinuli genitalije, potpuno masakrirali predio anusa te su pregrizli fermoralnu arteriju na lijevoj nozi.

S obzirom na težinu ozljeda, Yegor je vojnim helikopterom prevezen u grad Dnipro kako bi mu se mogla pružiti adekvatna pomoć i liječenje. Trenutno mu život spašavaju četiri tima kirurga, a pet sati je liječnicima trebalo da ga zašiju i saniraju oštećene krvne žile, mjehur i crijeva. Voditeljica dječje bolnice u Dnipru Natalia Dementjeva kazala je kako je trenutno primarni cilj dječaku spasiti lijevu nogu od amputacije. Ukrajinski mediji pišu kako je policija pokrenula kazneni postupak protiv dječakovih roditelja.

“Roditelji dječaka trenutno su u procesu obrade, a u tijeku su i forenzička ispitivanja. Prijeti im kazna i do tri godine zatvora ako budu proglašeni krivima. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo jesu li počinili kazneno djelo zanemarivanja djeteta i neispunjenja roditeljskih obveza”, izjavila je glasnogovornica tamošnje policije Aleksandra Gavrilko.

 
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime