STRANKA CENTAR: “Prijavite se na radionicu i saznajte sve o kompostiranju otpada”

"Naši građani nemaju dovoljno saznanja o prikupljanju bio-otpada, njegovoj svrsi i korisnosti, te mjestima gdje se isti može odložiti na način da se može oporabiti" – izjavio je Nenad Uvodić iz stranke Centar


Stranka Centar će u srijedu, 16.12., organizirati prvu u nizu radionica o bio-otpadu i proizvodnji komposta za naše sugrađane na Kopilici, sa svrhom održivog pristupa prema prirodi. Tom prigodom će donirati vrtni komposter kako bi primjerom pokazali kako i na koji način pravilno postupati s bio otpadom. Građane ćemo educirati i na koji način mogu povećati svoje kapacitete za odlaganje bio otpada bez dodatnog osobnog troška, kako bi ih informirali o njihovim pravima i mogućnostima radi prikupljanja bio otpada.


Bio-otpad je sastavni dio otpada svakog domaćinstva. Procjenjuje se da je količina takvog otpada između 15-25% u ukupnom otpadu jednog domaćinstva. Upravo kako bi ponovno uspostavili prijateljski nastup prema prirodi, potrebno je bio-otpad prikupljati u svrhu smanjenja ukupne količine otpada. Na žalost, na podizanju svijesti ljudi o važnosti odvojenog prikupljanja otpada pa i bio otpada, kao jedne njegove i to ne male komponente se sada ne radi. Naši građani nemaju dovoljno saznanja o prikupljanju bio-otpada, njegovoj svrsi i korisnosti, te mjestima gdje se isti može odložiti na način da se može oporabiti – izjavio je Nenad Uvodić iz stranke Centar.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime