Treći tjedan štrajka trebao bi biti tjedan odluke. Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je u nedjelju da će razmisliti o zahtjevu za sudskom zabranom štrajka ili mogućom Vladinom odlukom da se štrajk ne plati. Nakon tih najava – odaziv u štrajku nikad veći.

Resorna ministrica Blaženka Divjak ne slaže se s kolegom u Vladi oko najave zabrane štrajka ili neplaćanja. “Ja mislim da takve najave treba izbjegavati, iz dva razloga. Prvi je taj da treba čuvati dostojanstvo učitelja, koji koriste svoje ustavno pravo i bore se za bolji status.”

Sati u štrajku mogu se i nadoknaditi, dodala je resorna ministrica. Štrajkat će u četvrtak i fakulteti. Svaki tjedan po jedan dan – dok se i njihovu nenastavnom osoblju ne povećaju koeficijenti. Očekuju da će se s njima solidarizirati i profesori.

Vlada pak ne odustaje od ponude od šest posto svim javnim i državnim službenicima. Od 10. listopada bez pomaka – štrajk u školama u utorak se nastavlja u Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji, piše Dnevnik.hr.1 KOMENTAR

  1. Ne nastavno osoblje radi non stop bez daha, naravno na minimalcu. Kvadratura im je povećana, broj domara i čistačicu smanjen. Svaka čast profesorima koji imaju koeficijent koji nemaju učitelji i nastavnici, a odlučili se boriti za kolege. Ovo je naša borba. Ne 91.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime