U svim osnovnim i srednjim školama danas će se održati štrajk profesora i učitelja pa učenici neće imati nastavu.

Postupak mirenja između vlade i školskih sindikata nije uspio. Kako su nakon sastanka s vladom izjavili predsjednici Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec, štrajk će se odvijati diljem zemlje i trajat će cijeli dan.

Šprem je istaknula kako je ‘ovaj štrajk prilika i borba za bolji položaj zaposlenih i bolje obrazovanje, a u konačnici, ako imamo bolje obrazovanje, – i za bolju domovinu. Štrajk bi u osnovnim i srednjim školama trebao trajati sve do ispunjenja zahtjeva, međutim, u petak neće sve škole biti u štrajku, nego samo neke, i to u svakoj županiji. Točan popis škola u kojima će se u petak održavati štrajk bit će poznat danas u podne.

– Potom ćemo u petak obavijestiti javnost o tome koje će škole biti u štrajku u ponedjeljak. Način oblika štrajka bit će proveden kao cirkularni štrajk. To znači da će prvoga dana, u četvrtak, cijela Hrvatska biti u štrajku, a ostale dane će sudjelovati po nekoliko županija – objasnio je Mihalinec.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime