Nekoliko stotina ljudi sinoć je u Splitu, na igralištu Sportskih terena na Visokoj, pogledalo potresni dokumentarac “Glavu dole ruke na leđa”. Prikazivanje filma, koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, maltretiranja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila u srpskim koncentracijskim logorima, održano je u organizaciji Udruge branitelja veterana Vojne policije 72. bojne Split, te Gradskog kotara Visoka.

Na promociji filma sudjelovali su vukovarski hrvatski branitelji iz Domovinskog rata Predrag Mišić Peđa i Stipe Majić Pipe, redatelj scenarist i producent, te Vilim Karlović.

Po završetku projekcije , posjetiteljima su se kratko obratila sva trojica, a nakon obraćanja Predraga Peđe Mišića, svi su digli na noge, i pozdravili vukovarske branitelje višeminutnim pljeskom.

Među onima koji su na Visoku došli pogledati film bio je i saborski zastupnik, general Željko Glasnović, kojeg smo  upitali odakle on baš ovdje na promociji.

– Ovaj sam film  baš u Splitu htio pogledati, njega su napravili istinski stradalnici, a ovdje je takva publika koja istinski cijeni patnje Vukovaraca – kazao nam je Glasnović.

Pitali smo i Predraga Mišića je li zadovoljan projekcijom i velikim odazivom publike.Što reći, nego:  ovo je vrh! — kazao nam je Peđa Mišić.

Možemo se samo složiti s Peđom i publikom za koju su, uz uspješni događaj, Udruga branitelja veterana Vojne policije 72. bojne Split, te Gradski kotar Visoka, poslije projekcije imali organiziran domjenak – pečeno meso, te piće. Druženje se po završetku projekcije nastavilo još nekoliko sati. Odlična organzacija Zlatka Čipčića i Ivana Bikića. Bravo!


1 KOMENTAR

Comments are closed.