ŠTO NAS ČEKA U 2021? Dva najveća sportska događaja čekamo u ovoj godini, Olimpijske igre i EP u nogometu

Uskoro naši rukometaši putuju u Egipat gdje igraju Svjetsko prvenstvo u rukometu koje traje od 13. do  31.  siječnja


Mnoga sportska događanja odgođena su, ili nisu održana u prošloj kalendarskoj godini. Kad tome pridodamo činjenicu da su mnoga natjecanja bivala isprekidana zbog korona virusa, da je tempiranje forme bilo nemoguće, onda znamo da je kvaliteta izvedbe bila upitna, da ne kažemo lošija. Publika mahom nije smjela u gledalište što predstavlja opet jednu vrstu manjkavosti u tom koloritu igre i zabave. Ne ponovilo se, ali još ćemo čekati da sve dođe na svoje.


Ova godina započinje s aktivnostima vaterpolista koji će u Mađarskoj igrati protiv Crne Gore 8. siječnja na turniru europskih kvalifikacija Svjetske lige, pa zatim idu u Roterdam na  Olimpijske kvalifikacije koje počinju 14. veljače. Od velikih natjecanja valjda ih gledamo u Tokiju, svjetsko prvenstvo je pomaknuto u 2022.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski vaterpolski savez 🇭🇷 (@cro_wp)

Uskoro naši rukometaši putuju u Egipat gdje igraju Svjetsko prvenstvo u rukometu koje traje od 13. do  31.  siječnja. Naša skupina je laka, Angola, Japan i Katar. Prvi će put sudjelovati 32 reprezentacije, prve tri nacije idu dalje, zatim se formiraju  četiri skupine po šest reprezentacija. Prvi nam je susret zakazan 15. siječnja u 18.00 sati protiv Japana. Momci prošle godine srebrni s europskog prvenstva, cure brončane, i eto naših najboljih selekcija u 2020. godini.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski rukometni savez (@hrs_insta)

Ono što smo propustili prošle godine je Europsko prvenstvo u nogometu koje je ove godine zakazano u terminu od 11. Lipnja do 11. Srpnja. Domaćini su gradovi u  12 europskih država, Hrvatska igra u skupini D u kojoj su i Engleska, Škotska i Češka, a naša je prva utakmica 14. Lipnja. Prvo mjesto brani Portugal, poluzavršnica i finale igrat će se na Wembleyu.

Srpanj je rezerviran za Svjetsko prvenstvo u Atletici u američkom Oregonu. Imamo svoje dobre atletičare, možemo se nadati pokojoj medalji. Perjanica hrvatske atletike Sandra Perković još može daleko, daleko odapeti svoj disk, već sada je napravila puno za hrvatski sport.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sandra Perkovic (@discus70queen)


Tokio čeka svoje Olimpijske igre koje su također odgođene. Novi termin je od 24. Srpnja do 8. Kolovoza, evo prvi put da svjetsku olimpijsku smotru čekamo pet godina. Dok su neki potvrdili svoj nastup, drugi čekaju zadnji trenutak da upadnu u olimpijsku elitu i pokažu sve što znaju.  Hrvatski momčadski sport ima tradiciju, rukometaši, vaterpolisti često kući nose odličja, a u pojedinačnoj konkurenciji, osim potvrđene kvalitete uvijek netko iznenadi.

Kalendari su puni najava europskih i svjetskih prvenstava u jedrenju, borilačkim sportovima, veslanju. Jedriličari, zavisi sve o klasama imaju svake godine i Europsko i Svjetsko prvenstvo.  Laser, Finn, Radial dobili su nova imena i svaka asocijacija ima natjecanja u različitim terminima. Plivači će u prosincu imati svjetsko prvenstvo u 25 metarskom bazenu u Abu Dabiju, Japan i Fukuoka su premješteni u 2022., tamo će se na svjetskoj razini plivati u olimpijskom bazenu.

Polako će sve doći na svoje, od sportaša do gledatelja željnih praćenja sporta uživo. Što prije, to bolje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime