Što će biti s igralištem u Vrančićevoj? Investitor u ‘kupe’, Županije u ‘špade’…

Valjda neće doći do toga da će investitor ponovno ograditi svoj teren...

Prije nekoliko dana smo razgovarali s Daliborom Ćorićem, vlasnikom tvrtke Sensa građenje u čijem je vlasništvu najveći dio zemljišta u Vrančićevoj ulici, nekretnine koja je trenutno makadamsko parkiralište uz Bušićevu ulicu (što nije sporno) te susjedna dva igrališta.


Najveći dio kažemo, jer Ćorićevo vlasništvo je već koju godinu teren do otprilike jedne trećine malonogometnog igrališta na istočnom dijelu tog ‘kompleksa’. Preostale dvije trećine su u vlasništvu srednjih škola, odnosno Županije. E sad, kada je prije četiri mjeseca vlasnik privatnog zemljišta krenuo ograđivati svoju imovinu, ispao je problem jer su odjednom shvatili kako djeca (školska, ali i stanara okolnih zgrada) neće imati mjesto za sportske aktivnosti.

Četiri mjeseca nakon ‘incidenta’ u Vrančićevoj otkrili smo kakva je sudbina dječjih igrališta

Ćorić nam je nekidan kazao – u međuvremenu su ograde maknute, rupe u igralištu ‘sanirane’ – kako je postigao načelni dogovor s odgovornima na vlasti da će projekt ići, ali nakon izbora kako bi se izbjegle bilo kakve konotacije da se nešto radi ‘na brzinu’ ili nekom pogoduje. A investitor je ponudio oblik javno-privatnog partnerstva: neće graditi na svom zemljištu i ostaviti ‘batrljak’ terena školama kao vlasnicima, već će zahvatiti cijelu površinu, a zauzvrat će na terasi poslovnog objekta napraviti dva igrališta te još jednu podrumsku etažu s javnim parkirališnim mjestima.

Na toj lokaciji, potvrdio nam je Ćorić, planira graditi poslovni centar niske katnosti uz Bušićevu, u kojem bi se smjestila zdravstvena klinika te poslovni prostori za banke na prizemnoj etaži.Iako je investitor bio optimističan oko cijele situacije, voljan pričekati tih nekoliko mjeseci, iz Županije su čini se nešto oprezniji.‘Vrata Splitsko-dalmatinske županije jesu i bit će otvorena za sve one koji žele investirati sukladno zakonskim propisima i prostornim planovima jedinica lokalne samouprave.

Temeljem toga, a na traženje potencijalnog investitora župan ga je primio na razgovor s obzirom na njegove tvrdnje kako dio zemljišta u njegovu vlasništvu zalazi u dio koji koristi srednja škola.

Tom prilikom istaknuto je kako je prioritet učenika i same škole na prvom mjestu, te je naglašeno da će Županija prihvatiti stav struktura koje upravljaju predmetnom školom i zastupaju interes učenika.

U međuvremenu, škola je iskazala potrebu za uređenjem igrališta na upravo okončanom natječaju za javne potrebe u školstvu, kojega je raspisala SDŽ. Kao osnivači svih srednjih škola na području županije, uvijek smo usuglašavali stav s jedinicama lokalne samouprave u interesu svih građana.’ – stoji u odgovoru Kabineta župana Blaženka Bobana na naše pitanje koje se da skratiti u – ‘gdje je zapelo?’

Dobili smo i usmeno pojašnjenje, posebno ovog dijela o financiranju uređenja igrališta. Uglavnom, odgovornima u Županiji su na prvom mjestu djeca te će poslušati ono što im kažu iz škola koje koriste igrališta. Valjda neće doći do toga da će investitor ponovno ograditi svoj teren…

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
3
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime