Nakon dramatičnog prolaska hladne fronte u petak navečer i noći na subotu, ostatak vikenda donio je stabilizaciju vremenskih prilika na cijelom Jadranu, a tako je bilo i tijekom ponedjeljka.

Novi tjedan donosi pravo ljeto, a kiša će uglavnom izostati. Ako se netko pobojao da nam je pravo ljetno već otišlo, razloga za strah nema jer će se do kraja tjedna vratiti prave ljetne vrućine.

U ponedjeljak su u većem dijelu Dalmacije najviše dnevne temperature bile od 29 do 31°C, što su ugodne temperature za ovaj, prosječno najtopliji dio godine.

U utorak slijedi nastavak vedrog ljetnog vremena. Uz obalu će danju puhati slab maestral, a na moru će puhati slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka bit će od 12 do 17°C u Zagori, od 18 do 23°C uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 29 do 32°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano vrijeme s nešto promjenjive naoblake krajem dana. Puhat će umjereno jugo koje na otvorenom moru može prolazno biti jako. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 35°C.

Četvrtak donosi djelomično sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Tek ponegdje, uz prolazno povećanu naoblaku, može pasti koja kišna kap. Puhat će umjereno do pojačano jugo, navečer će prestati. Najviše dnevne temperature zraka od 29 do 35°C.

Petak, subota i nedjelja donose pretežno vedro vrijeme. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab maestral, jedino na otvorenom moru popodne može biti umjerenog, prema jugu prolazno i pojačanog sjeverozapadnjaka. Vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 31 do 36°C.