ŠTIVO ZA SVAKOG NAVIJAČA BIJELIH Izlazi knjiga ”Sve Hajdukove titule i kupovi” 

Autor joj je klupski kroničar Bijelih Jurica Gizdić

Hajduk je oduvijek bio po mnogočemu poseban klub, a sada tome može pripisati i da je jedan od rijetkih, ako ne i jedini klub, koji je u knjizi objedinio sve osvojene naslove prvaka i osvajača kupa svih svojih uzrasta u povijesti. Knjiga ”Sve Hajdukove titule i kupovi” bit će predstavljena 21. lipnja u 12.30 sati u Kino sali na Poljudu, a autor joj je klupski kroničar Bijelih Jurica Gizdić.


– Još nisam naišao na podatak da je jedan klub uspio popisati uspjehe svih uzrasta i objaviti ih u knjizi. Mlađima se obično ne daje toliko pažnje, ali mi smo Hajduk i u svemu smo preteča pa od tu i ideja da objedinimo baš sve titule i kupove. Sve je to Hajdukova baština na koju je Klub ponosan – rekao je Gizdić.

Knjiga na 128 stranica obuhvaća sve titule prvaka i osvojene kupove bivše i sadašnje države te republičke titule, a to su kupovi juniora, od 1947. kada je Hajduk prvi put osvojio do 1991. U prikupljanju materijala najviše je poslužila privatna arhiva autora, ali kada su čuli kakva se knjiga sprema, svojim fotografijama, sjećanjima i komentarima doprinos su dali mnogi nekadašnji igrači Hajduka.

– Ukupno smo popisali 108 titula i kupova. Bio je to jedan pravi timski rad i zahvaljujem se svima koji sudjelovali, a pogotovo onima koji su mi pomogli u prepoznavanju igrača na fotografijama, posebno u mlađim uzrastima  – dodao je Gizdić kojemu je ovo jubilarna 70. knjiga ukupno, a čak 17. o Hajduku. Uz njegov osobni jubilej, ovo izdanje poklapa se i s tri velike obljetnice Hajduka – 90 godina od prve titule, 50 godina od prvog kupa i 25 godina od prve hrvatske titule.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0