Stipe Miočić obranio je naslov teškaškog prvaka UFC-a. Drugi put zaredom pobijedio je Daniela Cormiera i po mnogima učvrstio se na tronu najvećeg teškaša svih vremena, piše Index.

U spektakularnoj borbi američko-hrvatski borac je slavio odlukom sudaca. Bio je bolji najmanje u drugoj, trećoj i petoj rundi. Prema jednom sucu dobio je četiri runde, a prema drugoj dvojici je bio bolji u tri runde.

Spektakl od prve do posljednje minute

Početak borbe bio je jako oprezan s obje strane, bez ijednog udarca u prvoj minuti. Miočić je sredinom i pred kraj runde bio bolji borac, ali ga je u samoj završnici runde Cormier  uspio žestoko uzdrmati i tako uzeti uvodnu rundu.

U drugoj rundi je Cormier bio bolji, imao je dvije dobre kombinacije i dva sjajna prednja direkta, ali se onda ponovila situacija s kraja prve runde u različitim ulogama. Miočić je fantastičnom serijom udaraca desnom rukom umalo nokautirao Cormiera i oteo mu ovu rundu.

Nakon tog Cormieru je bilo zatvoreno lijevo oko i Miočić je imao ogromnu prednost koju je odmah iskoristio u trećoj rundi i u njoj zadao čak 15 značajnijih udaraca više od rivala.

I kada se očekivalo da Stipe nastavi u tom tempu te kada se vjerovalo da Cormier nema više snage za povratak, 41-godišnji Amerikanac je pokazao zašto je jedan od najvećih svih vremena i dobio je četvrtu rundu u kojoj je zadao više udaraca i bio aktivniji borac.

Tako se u odlučujuću rundu trilogije ušlo s izjednačenih 2-2 kod dvojice sudaca. To je značilo da će pobjednik pete runde osvojiti naslov prvaka. Miočiću je ostalo više snage, bio je aktivniji, pokušavao oboriti suparnika te je imao više udaraca i zasluženo dobio rundu i borbu.

Opet prljavi potezi

Zanimljivo, i u ovoj borbi bilo je prljavih poteza, ovaj put s obje strane. Cormier je na početku okršaja opet gurnuo prst Miočiću u oko i zaradio opomenu, a američko-hrvatski borac ovog puta nije ostao dužan i uzvratio je u trećoj rundi na isti način, piše Index.

U sljedećoj borbi Miočić će se vjerojatno boriti protiv strašnog nokautera Francisa Ngannoua, dok je Cormier ranije najavio da mu je ovo bila oproštajna borba.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime