Na Zenti je u tijeku 25. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Velik dio dnevnog reda odnosi se na koncesije. U aktualnom satu bilo je govora i o prijavi na potencijalno spornu situaciju u Milni. Za komentar smo upitali pročelnika Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, Stipu Čogelju.

– Prijava je stigla, proslijeđena je svim službama. Obično nastojimo popratiti svaku prijavu do kraja. Tražili smo očitovanje komunalnog redarstva Općine Milna i ostalih inspekcija. Samo se Općina Milna očitovala da nema nikakvih problema, no neminovno je da je parcela uz samu obalu i more tako da moramo utvrditi činjenice. Ponajprije ekološka i građevinska inspekcija i Lučka kapetanija koja je nadležna za takvu vrstu radova, možemo reći i onečišćenja na moru pa ćemo tražiti i njihovo izvješće što su napravili po tom pitanju.

Parcela je neposredno uz more, ne možemo još reći izvode li se radovi na pomorskom dobru jer granica još nije utvrđena do kraja, no postoji osnovana sumnja da je dio radova izveden na pomorskom dobru. Čekat ćemo nalaz inspekcije – kazao nam je Čogelja.

Pitali smo o betoniranju u uvali Blace na području Općine Sućuraj.

– Zatražili smo očitovanje svih službi. Općina Sućuraj je odgovorila da se radi o radovima koji su obavljeni davno, međutim činjenica je da postoji betonirani plato i da se koriste ležaljke. Tamo ne postoji koncesijsko odobrenje ni koncesija. Očekujemo reakciju nadležnih inspekcija. Prijavili smo slučaj kroz naš sustav, s obzirom da nije išla prijava kroz sustav nego kroz pitanje novinarke. Vidjet ćemo kad je to izgrađeno, ali činjenica je da je betonirano pomorsko dobro.

Čogelja je otkrio o čemu će još biti riječi na Županijskoj skupštini.

– Na dnevnom redu imamo rješavanje jedne situacije s Jadrankamenom u Pučišćima. Radi se o prijelaznom razdoblju na temelju mišljenja DORH-a kako bi se premostila situacija stečaja i eventualna brza prodaja Jadrankamena, a to je korištenje pomorskog dobra dok se ne dođe do lokacijske dozvole i do natječaja za koncesiju. Imamo situaciju s koncesijom za sportsku lučicu Labud ispod Banovine koja se konačno rješava. Dugo se upisivalo pomorsko dobro. Također imamo jednu koncesiju u uvali Lučica u Pučišćima, ostale su tehničke naravi, sukladno našem Pravilniku.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime