Kod usvajanja proračuna Grada Splita za 2018. godinu odobrena je stavka nabave 9 polovnih autobusa za splitski Promet. To je bio prvi korak ka obnovi blago rečeno dotrajalog voznog parka ove gradske tvrtke. Tako naručeno devet autobusa preko financijskog leasinga s rokom otplate na pet godina. Danas su u Split stigla dva autobusa od devet.

Zbog održavanja Europskog prvenstva u rukometu u Splitu, organiziran je besplatan prijevoz navijača u petak, nedjelju i utorak prema slijedećem rasporedu:
(petak) 12.01.2018., (nedjelja) 14.01.2018., (utorak) 16.01.2018.

HNK – Spaladium arena 17:00, 18:00 i 19:00 sati
Spaladium arena – HNK 20:30 i 22:30 sati

O novim autobusima više nam je otkrio direktor Prometa Tomislav Vojnović.

– Dva su autobusa od devet naručenih rabljenih autobusa danas stigla. Ostalih sedam će doći tijekom desetak do 15 dana. S Gradom smo napravili dogovor da se vozi linija od HNK do dvorane i to će voziti ovi autobusi. Ako bude veće gužve na tu relaciju ćemo staviti i dodatne autobuse. – rekao nam je Vojnović.

Autobusi su marke Mercedes, model Citaro, 2012. godišta, a po dolasku su ocrtani navijački “kockicama” u skladu centralnim događajem u Splitu narednih nekoliko dana.

-Autobusi su obojani u kockice sada vezano za rukometno prvenstvo, a nakon završetka prvenstva vratit ćemo ih u našu žutu boju. – kazao nam je Vojnović.

Dolazak novih autobusa je početak faze obnove voznog parka Prometa.

-Preko financijskog leasinga s rokom otplate na 5 godina smo naručili devet rabljenih autobusa(2012. godište). Usporedo s tim idemo prema izvlačenju sredstava iz EU fondova preko kojih bi u konačnici nabavili 50 novih autobusa. Financijska situacija u Prometu nije blistava, tako da svakodnevno radimo na financijskoj rekonstrukciji. Svaki direktor mora na tome radit, a u Prometu pogotovo jer je situacija takva kakva je. – zaključio je Vojnović.

Zeljko: Vozni park je loš, Prometu stvarno nedostaje autobusa i ovo je samo početak opće obnove voznog parka

 

Nabavku novih autobusa u voznom parku splitskog Prometa prokomentirao nam je predsjednik NO Mato Zeljko.

– Ovo je svijetla točka u Prometovoj djelatnosti jer su ovo prvi od 9 autobusa za koje smo potpisali leaing. Red je da budu prigodno obojani u boje hrvatske reprezentacije povodom Europskog rukometnog prvenstva.

Vozni park je loš, Prometu stvarno nedostaje autobusa i ovo je samo početak opće obnove voznog parka koja će kuluminirati krajem godine dolaskom novih autobusa – kazao nam je Mato Zeljko, predsjednik NO Prometa.