STIGLI PRVI NALAZI 26 testova negativno, čekaju se rezultati za još 30

Vicković kaže da situacija nije alarmantna, a komentirao je i mogućnost kaznenog progona odgovornih

Nakon što je teniski turnir Adria Tour otkazan kao reakcija na potvrdu da je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, u Zadru su jutros potvrđena još tri slučaja zaraze. Među njima su i hrvatski tenisač Borna Ćorić te kondicijski treneri Dimitrova i Novaka Đokovića, piše Index.


Zadarski je stožer sve koji su bili u kontaktu sa zaraženima pozvao da se jave epidemiologu, a u cijeloj je županiji uvedena zabrana posjeta domovima za starije i bolnicama.

Izdana je i preporuka da djeca koja su boravila na teniskim terenima i bila u kontaktu s igračima ne dolaze ostatak tjedna u školu.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije u vijestima Nove TV iznio je najnovije informacije.

Je li situacija alarmantna i je li bilo propusta?

– Dobili smo 26 testiranih nalaza, svi su negativni – rekao je Vicković. Večeras očekuju još tridesetak nalaza.

Dodao je kako je Borna Ćorić napustio Zadar i otišao u Zagreb, a ostala dvojica pozitivnih smješteni su u sobama gdje su bili i dosad. Čeka se da im se organizira prijevoz kućama.


Na pitanje je li situacija alarmantna Vicković kaže da nije.

– Prema riječima epidemiologa, situacija nije toliko alarmantna, ali treba biti oprezan i treba pohvatati kontakte – rekao je.Na pitanje o mogućim propustima rekao je da je turnir organiziran uz dopuštenje Nacionalnog stožera.

– Oni su prema preporukama HZJZ-a odradili svoj dio. Je li bilo propusta, u ovom trenutku to ne mogu reći – rekao je.

Može li doći do kaznenih progona jer je širenje zaraznih bolesti kazneno djelo?

– Vidjet ćemo nakon izvida državnog inspektora u kojem smjeru će sve skupa ići – rekao je Vicković u programu Nove TV i Zadranima poručio:

– Budimo mirni, sve ovisi o nama. Nitko nas nije tjerao da se ljubimo, grlimo. Prema riječima epidemiologa, oni koji su bili na tribini, nema bojazni da bi bili zaraženi. Samo oni koji su bili u neposrednom kontaktu s igračima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime