Pretežno sunčani četvrtak donio je znatno niže jutarnje temperature zraka u odnosu na prethodne dane. Nakon duže vremena u višim planinama temperatura se jutros spustila na 0°C, primjerice na Biokovu i Dinari.

Bisko je jutros mjerilo svega +1°C, a Otok kraj Sinja i Staševica kraj Vrgorca +3°C. Uz obalu i na otocima je bilo od 6°C u Veloj Luci do 14°C u Makarskoj. Sredinom dana temperature su većinom od 15 do 19°C.

Jutrošnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Noćas i jutros bilo je umjerene bure koja je ponegdje imala jake do olujne udare. Primjerice u Splitu su zabilježeni udari do 61 km/h, a u Dubrovniku do 72 km/h.

HAK javlja da zbog bure vrijede ograničenja na nekim prometnicama:

Jak vjetar puše na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče između južnog ulaza u tunel Sveti Rok i vijadukta Baričevići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila. Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u Slavoniji, a ima je i na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između Novske i Slavonskog Broda.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime