Chef Damir Tomljanović, sudac popularnog showa MasterChef Nove TV, održao je prvi Master class u Miele Experience Centru u Splitu.
U reprezentativnom prostoru Miele Experience Centra u Splitu na adresi Poljička cesta 26 održana je dvosatna master class radionica s talentiranim chefom Damirom Tomljanovićem, aktualnim sucem showa Masterchef. Radionica je započela pripremom maslaca sa začinskim biljem koje su uzvanici imali priliku kušati na domaćim kruščićima. Za početak Master Classa je simbolično odabran maslac jer je Miele davne 1901. godine svoje poslovanje započeo upravo proizvodnjom centrifuga za mlijeko.
Damir je potom impresionirao rižotom od šparoga s carpacciom od kozica, a u glavno jelo je uveo filetom oslića pripremljenom u parnoj Dual Steam Miele pećnici s kus kusom na kremi od čičoke. Dual Steam pećnica ravnomjerno i brzo raspoređuje paru pa su rezultati jela izvornog, punog okusa. Iako već sitim uzvanicima za kraj glavnog jela poslužio je janjetinu s krumpirima kojom je demonstrirao tehnološku naprednost Miele pećnica jer je janjetina bila sočna, a opet taman dovoljno hrskava u korici.
No kakav bi to ručak bio bez slatkoga na kraju? Slatka rapsodija Tee Mamut iz slastičarnice Oš kolač, poslužena je uz kavu pripremljenu Miele aparatom za kavu koji korisnike ne ograničavaju za upotrebu određene kave već ostavljaju na volju odabir i vrstu kave.
Uzvanicima je prezentirana inovacija zvana M chef- dijalogna pećnica koja komunicira s hranom. Miele prvijenac je pećnica koja šalje energiju namirnici, a namirnica šalje natrag ono što joj nije potrebno. Uređaj konstantno komunicira s hranom tako da se mogu pripremati jela koja do sada nisu mogla biti pripremljena kao npr. filet ribe u kocki leda. Led se ne otopi, a riba bude savršeno pripremljena. Vekton svakih 10 sekundi kroz antene mjeri poslanu energiju. Elektromagnetni valovi su osnova ove tehnologije frekvencije 902 do 928 MH. Prostor za pripremu je klasičan, no vrata pećnice su deblja od standarda. Zahvaljujući ovoj naprednoj tehnologiji namirnica se priprema ravnomjerno. Posebno je zanimljiva činjenica da ova revolucionarna pećnica nema konkurenciju na tržištu od 2017. godine.
Generalni direktor brenda Miele Josef Asbock istaknuo je komparativne prednosti brenda Miele:
„Naš fokus je na kvaliteti i održivosti, Miele proizvodi napravljeni su da traju 20 godina čime svim našim kupcima štedimo novac i čuvamo okoliš. Post prodajna služba Miele je na raspolaganju svim kupcima u Hrvatskoj kako bi im osigurali što dugovječnije trajanje naših proizvoda. Naše parne pećnice učinile su nas pionirima, a dijalogna tehnologija pećnica postoji samo u Miele asortimanu. Miele je na tržištu već 120 godina, poslovni model se mijenjao s godinama od poljoprivrede, bicikla i motocikla, nakon čega smo se s transporta prebacili na kućanstva. Kuhinjski asortiman nam je trenutačno u fokusu, ali se usmjeravamo prema održivosti i zelenoj politici.“
Pratite Miele društvene mreže kako biste prvi saznali termine održavanja nadolazećih MasterClass radionica, no već sada iz Miele najavljuju sljedeću- Stjepan Vukadin stiže u Miele Experience Centar u Splitu 19.5. gdje će kuhati koristeći tehnološki naprednu Miele opremu.