Kako smo ranije objavili, Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. Marijo Bekić prošli tjedan je dao izvanredni otkaz sindikalnoj povjerenici dr. sc. Dražani Martinović Mamić, dr. med., specijalistici neurologije i jedinoj subspecijalistici za cerebrovaskularne bolesti u OB Dubrovnik i DNŽ.

Prethodno je navedeno da Bakić nije tražio niti dobio suglasnost od središnjice sindikata što je sukladno Zakonu o radu i propisima o zaštiti sindikalnog povjerenika poslodavac obavezan učiniti.

POVEZANI SADRŽAJ

Međutim, stigao je odgovor OB Dubrovnik u kojem sve navode i medijske natpise oštro demantiraju.

– Ovih putem htio bih demantirati navod koji je objavljen na vašem portalu prije nekoliko dana. Sada već prošli saziv Radničkog vijeća je zbog isteka svog mandata od četiri godine, dana 19.6.2020. donio odluku o raspisivanju redovitih izbora za RV. Poštujući sve propisane okvire, sami izbori su održani 15.9.2020., nakon čega su se također poštivali propisi o izvještavanju prethodnog i konačnog zapisnika o rezultatima izbora, čime je rok za žalbe kao i cijeli izborni proces završio – rekao je predsjednik Radničkog vijeća OB Dubrovnik Ivan Večerin.

Predsjednik Izvršnog odbora HLS-a Davor Grilec je kazao da je Podružnica Opće bolnice Hrvatskoj liječničkog sindikata osnovana upravo zbog višegodišnjeg destruktivnog sindikalnog djelovanja doktorice Dražane Martinović Mamić.– Nemamo niti jedan razlog da se stavimo u njenu zaštitu od otkaza ugovora o radu u OB Dubrovnik – rekao je.

„Zaslužila je otkaz“

Povjerenik HUBOL-a u OB Dubrovnik Dragutin Petković dijeli slično mišljenje. Kaže da je Mamić odgovorna na teška narušavanja međuljudskih odnosa na nekoliko odjela u dubrovačkoj bolnici.

– Prateći rad i djelovanje doktorice Dražane Martinović Mamić, a posebno od kada je postala sindikalna povjerenica, sada već minorne podružnice HLS-a, nedvojbeno smo spoznali da je najodgovornija za teško narušavanje međuljudskih odnosa na nekoliko odjela u našoj bolnici, a što se nažalost odražava na naš svakodnevni rad – naglasio je Petković.

Osim njih i Hrvatska liječnička komora Dubrovačko-neretvanske županije jednoglasno je pozdravila odluku Uprave Opće bolnice Dubrovnik o otkazu ugovora o radu doktorice Martinović Mamić.

– To je već i ranije zaslužila; kako neprofesionalnim odnosom prema bolesnicima i članovima njihovih obitelji tako i svojim nekorektnim odnosom prema kolegama u bolnici te svojim destruktivnim djelovanjem na sindikalnoj sceni i među liječničkim udrugama – oštro je zaključio predsjednik Povjerenstva HLK DNŽ prim. mr. Srećko Ljubičić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. Losih ljudi, mutljivaca, prevaranata je kao u prici i posto su interesno povezani normalno da jedan drugoga podrzavaju u lazi i lazu jedan za drugoga.Župan Nikola Dobroslavić je stvorio problem kad je instalirao Bekica i sada bi ON trebao taj problem rijesiti. Pitanje je dali on radi za dobrobit svih stanovnika zupanije ili za HDZ. Mislim da bi trebali dobiti jasan odgovor na to pitanje jer se direktno zadire u zdravlje ljudi u nasoj zupaniji i Gradu.. Lako je bilo davati novce poreznih obveznika za OB Dubrovnik i smjeskati se ipred kamera i na taj nacin skupljati bodove. Kako bi bilo za promjenu da se poreznim obveznicima jasno i transparentno pokaze kako i gdje OB Dubrovnik trosi te novce. NPR bilo bi lijepo kada bi Zupan Dobroslavic zatrazio i pokazao izvjesce koliko je milijuna kuna OB Dubrovnik platila odsteta za nesavjesna lijecenja ( od kada je postavio dr.bekica na celo te ustanove) i tko su lijecnici zbog kojih se tako trosi novac poreznih obveznika. Ili mozda mi nemamo pravo znati kako se trosi nas novac??? Bas me zanima vidjeti tu listu skupog slamperaja a nakon toga sve druge liste ukljucivo i liste zaposlenih ( naime puno se prica o nepotizmu i nepotrebno zaposlenih djelatnicama koje sa zaposle kao spremacice a drugi dan se preimenuju za posao sluzbenice ) Zupane izvolite, imate zadatak da opravdate vas posao i vase poslovne odluke. Jos jednom napominjem, novac nije vas , to je novac svih nas, gradana Grada Dubrovnika i DNZ. Mislim da je situacija sa Bekicem , koji tako bahato krsi zakon, totalno izmakla kontroli HDZ i da im on sada pravi veliki problem i rusi ionako vec urusen ugled da bi ovo sve mogli samo presutati . Ovo se nece zaustaviti za par dana ( kako se neki nadaju) vec ce se podignuti na visi nivo i produbiti u aferu vecu i skuplju nego JANAF.

  2. Smiješne izjave napuhanih žetončića koji svjesno iskrivljuju činjenice da je njihovo osobno mišljenje ujedno i službeni stav središnjica HLS, HUBOL i HLK (što je lažno i suprotno od istine).
    Da se lakše shvati,to je kao da čovjek koji vozi Škodu, kaze i ja sam član Škodine obitelji i onda
    sebi da za pravo da govori u ime Škoda koncerna kao da je on glavni Izvršni direktor ( što je bolesno smiješno i samo govori o njima , tko su i što su ).

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime