Posljednjih nekoliko mjeseci vremenske prilike kao da su “pobrkale lončiće”. Kišan i hladan svibanj podsjećao je na ožujak, lipanj je s velikim vrućinama i sušom podsjećao na srpanj, a dosadašnji tijek srpnja podsjeća na promjenjivi lipanj. Iako tijekom nedjelje nije bilo pljuskova, ponegdje je bilo olujnih udara bure. Osim u podvelebitskom primorju, olujnih udara je bilo podno Biokova. Tako su najjači udari u Makarskoj službeno dosezali 86 km/h.

U novom tjednu dominirat će sunce, ali u početku još ponegdje može biti slabih pljuskova. Prvi dio tjedna obilježit će slaba do umjerena bura i tramontana, a onda će bura prestati što će biti praćeno laganim zatopljenjem krajem tjedna.

U ponedjeljak će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom u drugom dijelu dana. Uz lokalno jači razvoj oblaka, ponegdje može biti slabih i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Ujutro i navečer slaba do umjerena bura, a danju slab vjetar s mora. Na otvorenom moru umjerena tramontana. Najviše dnevne temperature zraka bit će većinom od 25 do 30°C.

U utorak i srijedu sunčanije i suho. I dalje će puhati slaba do umjerena bura i tramontana, tek ponegdje prolazno može biti pojačana. Najviše dnevne temperature zraka od 27 do 32°C.

Od četvrtka prestanak bure, a temperature zraka bez veće promjene ili malo više. Noći će biti ugodne. Umjereno zatopljenje očekuje se od nedjelje.