SRAMOTNI PRIZORI Tek što se situacija na plažama stabilizirala, danas novo masovno ispuštanje fekalija u more u Kaštel Sućurcu

"Kazna za tiramole je 2 tisuće kuna, a kolika je kazna za ove koji ovo rade?" - pita se Kaštelanin

Tek što se posljednjih dana situacija sa stanjem oko kvaliteta mora na pojedinim kaštelanskim plažama stabilizirala, a i posljednji podaci koji su izmjereni 3. kolovoza sugeriraju da je more zadovoljavajuće ili dobre kvalitete, čitatelj nam je poslao snimku koja je nastala danas nedaleko od plaže Gojača u Kaštel Sućurcu.


– Sr**e u moru, sve se vidi. Kazna za tiramole je 2 tisuće kuna, a kolika je kazna za ove koji ovo rade? Ovo je Bogu grijota, napokon kad se situacija smirila, sada se ponovno ne može kupati – kazao je Kaštelanin koji je snimio video.

Podsjetimo, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije objavio je krajem srpnja da je more na pet mjernih točaka nezadovoljavajuće kakvoće.

Konkretno, radilo se o plažama Gojača u Kaštel Sućurcu, Đardin u Kaštel Starome, Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Baletna škola u Kaštel Kambelovcu i Kamp u Kaštel Gomilici.

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović više puta je putem medija poslao apel građanima da prijave svaku sumnju na ilegalne ispuste u more jer se situacija, kako je istakao, može popraviti jedino u suradnji s građanima i naplatom visokih kazni nesavjesnim pojedincima.


VEZANI SADRŽAJ:

Svakako je dobra vijest za Kaštelane da je nedavno Europska unija VIK-u odobrila projekt aglomeracije Kaštela-Trogir vrijedan 1,4 milijarde kuna.Projekt aglomeracije Kaštela-Trogir obuhvaća područje gradova Kaštela i Trogira, poluotoka Čiovo, općina Seget i Okrug te naselja Slatine.

Realizacijom ovog projekta, vodoopskrbna mreža proširit će se na dodatnih 7.700 stanovnika (2.548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99%, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8.613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45% na 97%. Rekonstrukcija vodoopskrbne mreže trebala bi smanjiti gubitke vode s 42% na 36%.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime