SPREMAJU LI BOŽIĆ I KRAJ GODINE VELIKO IZNENAĐENJE? Vremenske prilike mogle bi se jako promijeniti upravo na Božić!

Stabilno će biti i početkom sljedećeg tjedna, a ona bi se, prema aktualnim prognostičkim kartama, situacija mogla sve više "komplicirati" upravo s približavanjem Božića


Zaredali su stabilni dani i pratit će nas još neko vrijeme. Bliži se Božić, mnogima omiljeni blagdan, a rijetko kada vlada takav interes za vremenskom prognozom kao kada su u pitanju vremenske prilike na taj dan.


Krenimo redom. Do kraja ovoga tjedna očekuje nas stabilno vrijeme s temperaturama koje su značajno više od prosječnih za dio godine. Stabilno će biti i početkom sljedećeg tjedna, a ona bi se, prema aktualnim prognostičkim kartama, situacija mogla sve više “komplicirati” upravo s približavanjem Božića.

Četvrtak, petak, subota i nedjelja imat će gotovo identične vremenske prilike. Bit će suho, prevladavat će sunčano. Ujutro je u Zagori moguća magla, a sumaglice će biti na moru. Vjetar će općeniti biti vrlo slab ili će povremeno vladati bezvjetrica. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -1 do 3°C, uz obalu i na otocima većinom od 4 do 10°C. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 11 do 17°C.

Suho će biti u ponedjeljak i utorak, a tijekom utorka moglo bi biti nešto više oblaka u odnosu na prethodne dane. U srijedu će zapuhati jugo, bit će promjenjive naoblake s kojom povremeno može pasti malo kiše.

Razvoj vremena od Badnjaka prilično je neizvjestan. Trenutno se čini da bi nam se upravo na Badnjak mogla približiti nova ciklona što bi značilo promjenjivo, ali relativno toplo vrijeme uz povremenu kišu. Krajem dana na sjevernom Jadranu je moguća bura, što bi označilo početak zahlađenja. Bura i zahlađenje mogli bi se upravo na dan Božića proširiti na Dalmaciju.

Hoće li ovaj prodor donijeti i snijeg u dijelove zemlje, bit će jasnije kroz nekoliko dana.

Moja reakcija na članak je...
Vau
146
Haha
28
Hagić
48
Hmmm
25
Plač
25
Grrr
21
Molim?
21

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime