Na današnjoj sjednica Senata Sveučilišta u Splitu na Ekonomskom fakultetu birao se rektor Sveučilišta u Splitu.

Novi rektor je prof. dr. sc. Dragan Ljutić koji je dobio 19 glasova. Dosadašnji rektor, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, dobio je 16 glasova.

Prisjetimo se, u lipnju 2014. godine tadašnji šef splitske Patologije, dr. Šimun Aneđelinović, izavran je za rektora splitskog Sveučilišta. Tada je Anđelinović na Senatu dobio 20 glasova, a njegov tadašnji jedini protukandidat, dekan Medicinskog fakulteta u Splitu dr. Dragan Ljutić 12 glasova.

– Meni je zaista čast biti budući rektor ovog Sveučilišta koje je najpropulzivnije sveučilište na ovim prostorima, ali i ne samo tu. Smatram da je to možemo zahvaliti svim našim djelatnicima od začetka naših fakulteta, samog Sveučilišta pa sve do danas. Upravo zahvaljujući tom desetljećima dugom radu, te objavljivanju znanstvenih radova koji su okupljeni pod jednu web domenu, pokazalo se da je Sveučilište fenomenalno. Do jučer smo bili nigdje jer smo bili rascjepkani, sad smo u jednoj domeni i vidi se gdje smo – kazao je novoizabrani rektor, inače bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu od 2011.do 2015.godine, poslije sjednice Senata na Ekonomskom fakultetu.