Za vlasnika restorana Vicka Majića sezona je bila odlična - i drugi su splitski ugostitelji, kaže, više nego zadovoljni. A nisu se tomu nadali. Bolje je čak i od 2019. kaže.
Samo prošla je godina napravila "puno nereda" pa je nekolicina njegovih kolega trajno zatvorila. On je svoje radnike zadržao, a spasili su ih - stranci željni putovanja. piše HRT.
- Turisti koji su bili zatvoreni su u ove godine imali veliku želju da dođu tu u Hrvatsku. Bili smo povoljna destinacija i odrazilo se na to cijelu našu situaciju, kaže Majić, vlasnik restorana i predsjednik Ceha ugostitelja, Udruženje obrtnika Split.
Nada se da je najgore iza nas, ali strahuje što će biti ove zime - bude li za ulazak u ugostiteljske objekte potrebna Covid potvrda.
- Iskreno, ne znamo šta da očekujemo, jer ne znamo hoće li bit donošenja nekakvih mjera s obzirom na situaciju i broj zaraženih. Nama će biti problem ako se donesu odluke o COVID potvrdama za ulazak u privatne institucije, restorane, kafiće i tako dalje. Mislim da bi nam to stvarno poremetilo posao i da bi to mogli to osjetiti svi ugostitelji, dodaje Vicko Majić.
U Splitu je registrirano više od 430 obrta koji nude hranu i piće. Da bi se ozbiljno bavili poslom, treba računati i na domaće goste. I raditi i zimi.