Splitski učitelj joge Tonči Gulišija više od dva desetljeća bavi se jogom kao duhovnom disciplinom i praksom. Nakon godina i godina svakodnevne prakse i poučavanja, te osobnih promjena i iskušenja, nedavno je objavio svoju prvu knjigu duhovne poezije “Vatra slobode” (Naklada Bošković, 2019.) u kojoj je kroz stihove opisao svoja iskustva i spoznaje.

Promocija knjige bit će u petak 4. listopada u 18 sati u knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tonči Gulišija (autor), Nidžara Osmanagić Bedenik (recezentica) i Sanja Baković (moderatorica).

U stihovima knjige “Vatra slobode” zasigurno će se pronaći i prepoznati mnogi duhovni tragatelji. U knjigu je uvršteno 40 pjesama s popratnim autorskim fotografijama na simboličnih 108 stranica. Broj 108 je sveti broj vedskog učenja. Tonči piše i govori jednostavnim, nenametljivim i iskrenim jezikom bilježeći svoje unutarnje uvide. Rekla bih da se Tonči ni ne sluteći što je napisao, približio tradiciji mističnog pjesništva. Njegove su pjesme na tragu sufijskih i kršćanskih mistika kao što su Rumi, Kabir, Gibran, Tagore, Anthony de Mello…

POVLAČENJE

Povuci se,
u Sebe.
Sada pogledaj Svijet.

Odjednom,
sve je kako treba biti.

Suprotnosti se udruže,
paradoksi povuku
i zavlada Mir.

Dok drama opet ne postane privlačnija,
i opet postaneš malen.

Kada se umoriš od drame,
kada vidiš da si opet ostao gladan,
povuci se.

Ponovo i ponovo,
dok se drama polako ne iscrpi
I Maya ne popusti.

Dok i ti sam ne iščezneš
i Mir ostane jedino što jest.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime