Studentski radio Kampus napravio je svoju, a uz to i nikad aktualniju obradu poznate pjesme Daleke obale. Uz malo truda, dobre volje, domaćeg humora i uz neizostavan zajednički rad ’80-e’ su u čas postale, nećete vjerovati, ‘Dvi i dva’esta’.

Cijeli projekt je nastao sasvim slučajno – baš kao što i pjesma kaže : ‘… u kasnim satima, u WhatsApp grupama… ‘. Jedna kolegica vidjela je RTL-ov poziv za akciju Glasno, i kako to obično biva, ideja se već počela realizirati u zajedničkoj grupi, govore s Radio Kampusa.

‘Daleka obala i pjesma ’80-e’ bio je prirodan odabir, bez previše razmišljanja. Pjesma je to koja nas uveseljava već generacijama i znaju je svi, i stari i mladi, stoga smo je odlučili odjenuti u ruho današnjice dotičući se problematike koju je sa sobom donijela 2020. godina. Naravno, kao i originalna pjesma, i naša sa sobom nosi pozitivu, radost i vjeru u bolje sutra.

Zahvaljujući šarolikosti mladih talenata koji aktivno sudjeluju na Radio Kampusu, svatko se uhvatio onoga u čemu je najbolji i kroz par dana sve je bilo gotovo’, kaže Matea Zanić iz Radio Kampusa.

Za tekst pjesme su zaslužni studentica Nediljka Alfirević i Frane Mihalj – član splitskog benda Justin’s Johnson te jedan od osnivača Radio Kampusa, a mikrofone i glazbene instrumente u ruke su uzeli Vincent Šepić, Nela Maričević, Jure Banić, Frane Mihalj, Matea Debak, Bruna Bradašić, Sandra Brakus, Duje Brljević, Maria Radan, Petra Stupalo, Antea Zaradić i Matea Zanić.

‘Također se želimo zahvaliti i dijelu ekipe Justin’s Johnson: Bernardu Andrijaševiću na gitari i Marinu Ceciću na virtualnim bubnjevima te samoj produkciji pjesme’, poručili su.

Zaključili su time da je cilj ove pjesme ‘pokazati kako se teška vremena i karantene mogu nadvladati i prebroditi dobrim duhom, a uz malo mašte iznjedriti i neke nove dobre ideje’.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime