Splitski SDP: Split je Plenkoviću i HDZ-ovcima “glavni” samo u izbornoj kampanji

"Od premijera Plenkovića nismo zasad čuli baš ništa o tom za Split životnom pitanju, o kojem ovisi ekonomska budućnost našeg grada i regije."


Splitski SDP oglasio se priopćenjem vezanim uz premijera Andreja Plenkovića.


Prenosimo ga u cijelosti.

Premijer Andrej Plenković ponaša se kao da je Split 22. a ne drugi grad u Hrvatskoj. Split bi se, valjda, trebao zadovoljiti s desetcima milijuna kuna dok se u Rijeku, Zadar i u dubrovačko područje ulažu stotine milijuna eura. Dok se Rijeka s drugim dijelovima EU-a povezuje modernom željezničkom vezom, mi u Splitu i cijeloj Dalmaciji smo na rubu ruba EU-a. Je li HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara uopće upoznao premijera sa zaključkom Gradskog vijeća u kojem tražimo od Vlade Republike Hrvatske da se Mediteranski koridor Europske unije proširi tako da se tu uključi i Split!? Od premijera Plenkovića nismo zasad čuli baš ništa o tom za Split životnom pitanju, o kojem ovisi ekonomska budućnost našeg grada i regije.

Za razliku od mnogih drugih pitanja, uključujući i sporedna, oko kojih se HDZ-ova tzv. vertikala vlasti redovito zborno javlja, o najvažnijem razvojnom pitanju za Split i cijelu Dalmaciju nema “ni pisma ni razglednice”. Nakon što su u Nacionalnoj razvojnoj strategiji grubo preskočili Split, pa onda nakon intervencije splitskog SDP-a svoje greške na brzinu ispravljali, HDZ-ovci i dalje nastavljaju utabanim stazama ignoriranja ključnih splitskih razvojnih problema. Konkretno, Split je Andreju Plenkoviću i HDZ-ovcima “glavni” samo u izbornoj kampanji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
16
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime